علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با هئیت نمایندگان و هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و جمعی از فعالان اقتصادی استان دیدار کرد. شرح آنلاین – روابط عمومی و امور بین الملل اتاق تبریز:  صمد حسن زاده رئیس اتاق […]

علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با هئیت نمایندگان و هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و جمعی از فعالان اقتصادی استان دیدار کرد.

شرح آنلاین – روابط عمومی و امور بین الملل اتاق تبریز:  صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی تبریز در سخنانی با تقدیر از انتخاب آقای نیرومند به عنوان مدیر عامل شهرکهای صنعتی استان به نقل از ائمه اطهار گفت: خدمات صادقانه مسئولان باعث وفور و رحمت اللهی در کشور می شود وی اظهار امیدواری کرد که مشکلاتی که در صنعت و تولید به وجود آمده با برنامه ریزی های صحیح حل شود. وی با اشاره به مزین شدن ابتدای این سال با نام حضرت فاطمه(ص) افزود: امیدواریم به برکت نام این بانو و همت مسولان دلسوز کشور مشکلات جامعه صنعت حل تا باعث گشایش در بحث اشتغال و به تبع آن سایر مشکلات شود. 

رئیس اتاق تبریز با اشاره به نام گذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل گفت: برای حل مسائل و مشکلات جامعه توجه به فرمایشات رهبری یک موضوع حیاتی و ضروری است تا مسائل درکمترین زمان ممکن حل شود. وی اظهار امیدواری کرد که مسولان کشوری برای پیشرفت های اقتصادی قدم های موثری با توجه به پیام  رهبری بردارند. 

حسن زاده ادامه داد: آقای یزدانی در زمینه اقتصادی چندین سال است که حضوردارند و بیش از بیش می دانند که برای پیشرفت و توسعه صنعت به زیر ساخت ها و زیر بناهای نیاز داریم .  وی در این خصوص افزود: بهر های بانکی، نارسایی قوانین تامین اجتماعی و قانون کار، موضع قاچاق کالا و ارز از جمله مسائلی است که تا رفع نشوند توسعه واحد های صنعتی با مشکلات جدی مواجه خواهد بود . وی با یاد آوری این نکته که در سالهای گذشته مدیران واحد های تولیدی به خاطر حیثیت ملی تمام تلاش خود را نمودند که این واحد ها سر پا نگه دارند افزود: امیدواریم که سال ۹۵ برای تمام مردم و مسولان سال پر خیر برکتی باشد و مسئولان بتوانند در راستای توسعه کشور گام های مهمی بردارند. 

حسن زاده با اشاره به گزارش ارائه شده از طرف معاون وزیر در خصوص صنایع کوچک افزود: در این گزارش هیچ برنامه ای را برای توسعه واحد های بزرگ که در زیر مجموعه آنها صدها واحد کوچک فعال هستند و آنها را پوشش ارائه نشده است. وی اظهار امیدواری کرد که مدیر عامل شهرک های صنعتی برنامه های خود در خصوص واحد های بزرگ صنعتی را هم ارائه دهد. 

رئیس اتاق در خاتمه گفت: امیدواریم فرماندهی مرکز اقتصای مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهور به فرماندهان استانی هم توجه ویژه ای داشته باشد تا  در استانها کشور نیز مشکلاتی که در حوزه صنعت و تولید به وجود آمده مرتفع شوند  تا مدیران واحد های تولیدی و مسولان کشوری بتوانند به رسالت خود در توسعه کشور عمل نمایند. 

یزدانی معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت با اعلام این نکته که جلسه امروز در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی اقدام وعمل تشکیل شده است گفت : عمل به پیام رهبری می تواند در احیاء اقتصاد کشور و رونق معیشت مردم جامعه موثر واقع شود . وی با تاکید بر این نکته که ماموریت اجرای فرمایش رهبری بر عهده قوای سه گانه و تمام احاد جامعه است افزود: همه احاد جامعه مکلفند که تولیدات داخلی را مصرف کنند.

وی حمایت از تولیدات صادرات محور با هدف حضور در عرصه های جهانی را از عناصر مهم فرمایشات رهبری خواند و در خصوص وضعیت شهرک ها و ناحیه های صنعتی کشور و استان گزارش مبسوتی را ارائه داد.

یونس ژائله عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز و مدیر عامل مجموعه شیرین عسل با قدر دانی از گزارش ارائه شده توسط معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان شهرک های صنعتی اظهار امیدواری کرد: که در زمان مدیریت آقای یزدانی شاهد رونق بیشتر شهرکها صنعتی باشیم . 

عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز گفت: همانطور که در گزارش هم نشان داده شد شهر کهای صنعتی بزرگ استان تحت شرایطی خاصی هستند. وی افزود:  در شهر ک سلیمی بالغ بر ۴۲۰ واحد تعطیل هستند ولی آماری که مدیر عامل شهر کهای صنعتی ارائه داد میزان کمتری را نشان می دهد. 

ژائله در ادامه گفت: گزارش ارائه شده با اطلاعات ارائه شده ما متفاوت است ولی بحث اصلی این است که در آمد ایجاد شده در این شهرک در سالهای قبل به جای اینکه صرف زیر ساخت این شهرک بشود در شهرکهای دیگری سرمایه گذاری شده که شاید تا صد سال دیگر هم هیچ متقاضی برای سرمایه گذاری و ایجاد واحد تولیدی و صنعتی در آن نباشد.

وی در این خصوص افزود: هر کس هر کجا توانسته شهرک ایجاد کرده است هر نماینده ای اسرار کرده که در حوزه انتخاباتی خودش یک شهرک ایجاد کند به جای اینکه زیر ساختهایی لازم برای شهرکهای موجود را محیا کنند.

وی در این زمینه خاطر نشان کرد که هنوز زیر ساخت های شهرک سلیمی همچون جاده، کیفیت مناسبی ندارد و هنوز سیستم فاضلاب ان راه اندازی نشده است و در این خصوص توجه ویژه مسولان را خواستار شد و اعلام آمادگی خود و همکارانشان را برای ارائه اطلاعات به روز را مطرح کرد و خاطر نشان کرد برای تولید کالاهای با کیفیت برای رقابت در بازارهای جهانی توجه به زیر ساختهای شهرکهای صنعتی  مهم  و ضوروی است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز در خصوص استفاده از فرصت های به عمل آمده بعد از رفع تحریم ها گفت: اقتصاد کشور با بحران بیکاری مواجه است و اگر بعد از رفع تحریم ها نتوانیم از فرصت به دست آمده استفاده بکنیم نمی توانیم خودمان را ببخشیم.

وی در این خصوص افزود: فرصتی برای ارتباط بین المللی ایجاد شده ولی از این فرصت و موفقیت نتوانستیم استفاده مناسبی به عمل آوریم و به عناوین مختلف چه به صورت آگاهانه و چه نا آگاهانه داریم در حال را تخریب آن هستیم.  

ژائله در ادامه گفت: دولت محترمی که مردم انتخاب کرده اند بیشتر از ۱۵ ماه وقت ندارد تا انتخابات ریاست جمهوری باید در مدت باقیمانده تصمیمات مهمی اتخاذ کند. وی افزود: آمار واحد های تولیدی که تعطیل شده اند خیلی بیشتر از آمار ها و ارقامی است که شما در گزارش خود ارائه داده اید. باید بررسی شود که چرا این واحد ها تعطیل شده اند؟ 

مدیر عامل مجموعه شیرین عسل علت تعطیلی واحد های تولیدی و صنعتی را دو عامل مهم؛ ضعف تکنولوژی و عدم اهلیت، خواند و در این خصوص گفت: ضعف تکنولوژی باعث اتلاف انرژی و منابع مالی کشور شده است.

وی در خصوص عدم اهلیت افزود:  افرادی وارد میدان تولیدی و صنعت شده اند که هرگز تجربه و دانش این کار را نداشته اند و صرفا با روابط اداری نا سالم و از طریق رانت سرمایه های محدود کشور را نابود کرده اند که  قابل جبران نیست.

ژائله در این خصوص خاطر نشان کرد:  همه می دانیم که منابع کشور محدود است و با وجود وزیر دانایی مثل آقای نعمت زاده و فرمانده خوبی مثل اقای جهانگیری انتظار داریم که خطا های مدیریتی به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

 عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز گفت: می بایستی ریشه مشکلات را پیدا کنیم و برای حل انها راهکار های علمی و عملی ارائه دهیم.

 وی ایجاد خوشه های صنعتی و کنسرسیوم های صادراتی را دو عامل مهم در خروج از وضعیت موجود خواند و افزود: اگر در این دو نقطه متمر کز شویم واختیارات لازم را به مقامات استانی بدهیم تا آنها منابع مورد نیاز  واحد هایی که می توانند کار و اشتغال ایجاد کنند را حمایت کنند. یعنی از این واحد ها بخواهند در قبال هر میلیارد تومانی که می گیرند  به همان نسبت ایجاد اشتغال بکنند می توانیم با منابع و امکانان موجود بسیاری از مشکلات را مرتفع کنیم.

وی چنین کاری را یک کار حرفه ای و تخصصی  خواند و افزود: به فرض مثال اگر در صنایع غذایی استان ما تعداد ۲۰۰ واحد تعطیل شده داریم علت اینها را تشکلها و انجمن مربوطه توضیح دهد. چرا تعطیل شده اند؟ آیا ضعف تکنولوژیکی دارد ؟  اهلیتش را نداشتند؟ محصولات تولیدی شده بازار ندارد؟ ، مشکل برند دارند؟  و… بعد چکار می شود کرد باید راهکار بدهند  و جوابگو باشیم.

وی ادامه داد: اگر حمایت های ما بدون علت یابی باشد باز با همان مسائل و مشکلات قبلی مواجه خواهیم شد.

ژائله اعتماد به تشکلهای صنفی و انجمن های تخصصی را لازمه خرج از شرایط موجود خواند و افزود:  تشکلها را مردم خودشان ایجاد و مدیریت آنها را خودشان بر اساس تجربه و شناخت انتخاب می کنند که نتیجه منطقی آن جلوگیری از خطا و کمتر شدن  اشتباهات فاحش است. 

ژائله در خصوص  تعطیلی واحد های تولیدی و صنعتی گفت: تعطیلی واحد های تولیدی صرفا به علت کمبود منابع مالی نیست وی در این خصوص افزود: سیاست های  غیر اصولی دولت هم در این امر بی تاثیر نیست.

وی با انتقاد از برخی مقرراتی که وزارت جهاد کشاورزی در بحث واردات تدوین نموده افزود: می گویند از گندم کار حمایت می کنیم  بدون اینکه آماری از میزان واقعی تولید داشته باشند جلوی کلیه واردات گندم را گرفته اند.

وی افزود: اگر می خواهید از کشاورز و تولیدات آن حمایت بکنید بروید زمین های کشاورزی را شناسنامه دار بکنید و از آن زمین شناسنامه دار و کشاورز حمایت کنید کسی مخالف حمایت از کشاورز نیست ولی نباید شکر که در دنیا یک هزار تومان قیمت دارد مصرف کننده ایرانی آن را با قیمت دو هزار و سیصد تومان خریداری کند.

وی با اعلام این نکته که با شرایط فعلی و محدود یتهای ایجاد شده در واردات شیر خشک ، گندم و شکر نمی توان با رقبای خارجی رقابت کرد خواستار تشکل جلسه ای با اعضای هیت دولت و وزیر صنعت و معدن و تجارت برای بررسی و حل مشکلات پیش روی واحد های صنعتی و تولیدی شد.   

رضا حسینی رئیس اداره امور اقتصادی و دارای و رئیس مرکز سرمایه گذاری استان آذربایجان شرقی در ادامه نشت گفت: آمار و اطلاعات ارائه شده از طرف معاون محترم وزیر نسبت به استان می بایستی به روز و به واقعیت نزدیک باشد چون در برنامه ریزی منطقه ای تاثیر گذار خواهد بود. 

رئیس اداره امور اقتصادی و دارایی استان در رابطه با موضوع  احیاء واحد های نیمه تمام و راکد و غیر فعال گفت: در بحث منابع بانکی که در سفر رئیس جمهور محترم هم طرح شد به عنوان یک کارشناس منطقه ای اعلام کردم که این منابع محقق نخواهد شد تا محل تامین منابع را مشخص کنیم.

وی افزود: وقتی که  صحبت از توسعه و تخصص منابع می کنیم نمی شود به بانک ها بگویم که هم ۳۴ درصد جریمه به بانک مرکزی پرداخت کنند  و هم  این ماموریت را انجام بدهید.

حسینی خاطر نشان کرد:  بانکها به لحاظ سیاستهای غلط که اعمال شده در مسیر ناصوابی  قرار گرفته اند. وی ادامه داد :  می گوییم معوقات بانکی را باید مدیریت بکنیم، نمی توانیم چون اثاری که از تحریم ها و سیاستهای غلط به جا مانده توانایی مدیریت ان را مشکل کرده است و عده ای هم واقعا در قضیه قصور و کوتاهی نداشته اند بلکه شرایط جهانی و بین المللی و سیاست درونی، تولید کنندگان را در مسیر ی قرار داده که در این موقعیت قرار گیرند. 

رئیس مرکز سرمایه گذاری استان آذربایجان شرقی از معاون وزیر خواست : آنچه  می خواهیم در رابطه با حوزه بانکی ارائه دهیم می بایستی  منابع آن مشخص شود و اگر از منابع  خود بانکها در نظر گرفته شود این امر تحقق نخواهند یافت. وی متذکر شد  با مشخص شدن منابع تسهیلات ارائه شده می توانیم در رابطه با بحث گذر از رکود برنامه ریزی کنیم .

حسینی در خصوص شهرک های صنعتی گفت: در رابطه با شهر ک های صنعتی، منابع مورد نیاز برخی شهرکها را ، برخی دیگر از شهر کها تامین می کنند. وی در این خصوص افزود: وقتی که تولید کننده به قیمت تمام شده محصول خود دقت دارد آیا  قیمتی که می خواهد از بابت زمین و انتقال انرژی و… هزینه بکند بر چه مبنایی محاسبه خواهد کرد. آیا می تواند با این شرایط در سطح بین المللی رقابت داشته باشد.

وی پیشنهاد داد در قانون برنامه ششم اولویت ها در خصوص تامین زیر ساختهای شهرکها درب کارخانه باشد نه درب شهرک، تا از هزینه های انتقال انرژی از ورودی شهرک  به ورودی کارخانه بر عهده تولید کننده نباشد تا توان لازم برای تولید را داشته باشد. 

 رئیس اداره امور اقتصادی و دارای استان در بحث خلع ید گفت: به آن کسانی که در موضوع عدم پیشرفت کاری قصوری عمدی نداشته اند بلکه شرایط کلی کشور باعث برخی تعلل ها شده است فرصت داده شود تا بر مشکلات خود فایق ایند. 

رئیس مرکز سرمایه گذاری استان آذربایجان شرقی در ادامه گفت: ما در حوزه سرمایه گذاری با دو مشکل عمده مواجه هستیم: نبود منابع  کافی در داخل که در این خصوص با مشکل مواجه هستیم( داشته هایمان مشخص است و شما از ما بیشتر اشراف دارید، آن چیزی که داریم و می توانیم روی ان حساب کنیم مشخص است و درآمد هایمان هم مشخص است) و بازار؛ دو نکته کلیدی هستند که انتظار داریم آقای یزدانی و همکارانشان در معاونت برای اینکه  اهداف اقتصاد مقاومتی تحقق یابد حمایت ها ویژه ای از استانها در حوزه تجارت خارجی داشته باشند و و امکانات لازم را در اختیار مدیریت کلان استان ها  و سازمان صنعت و معدن و تجارت استان ها در راستای شناسی و حذب سرمایه های خارجی به منظور توسعه استانها و مناطق مختلف کشور در نظر گیرند.