در جریان سیل اخیر بخش های مختلفی از استان ایلام آسیب دید، یکی از این بخش ها آثار تاریخی و تاسیسات گردشگری بوده که مشکلات میراث فرهنگی استان را دوچندان کرده است.  شرح آنلاین – مهر: استان ایلام با داشتن یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و هزاران اثر طبیعی به عروس زاگرس در کشور شهرت […]

در جریان سیل اخیر بخش های مختلفی از استان ایلام آسیب دید، یکی از این بخش ها آثار تاریخی و تاسیسات گردشگری بوده که مشکلات میراث فرهنگی استان را دوچندان کرده است.

 شرح آنلاین – مهر: استان ایلام با داشتن یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و هزاران اثر طبیعی به عروس زاگرس در کشور شهرت یافته، همین عامل باعث شده این استان مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران در طول سال باشد.

طی سالهای اخیر گردشگری به عنوان یکی از مهمترین ظرفیت های استان به شمار رفته که متاسفانه از نبود امکانات و زیرساختهای لازم رنج می برد، در گذشته کارها و برنامه هایی برای پوشش نقاط ضعف حوزه گردشگری استان انجام شده بود که در جریان سیل اخیر خسارت بسیار بالایی به زیرساخت ها و آثار تاریخی استان وارد شد.

در واقع ایلام الان داشته های نه چندان زیاد خود را از دست داده و در وضعیت کمبود اعتبارات میراث فرهنگی استان، قطعا مرمت آثار تاریخی و توسعه زیرساختهای گردشگران استان کار مشکلی است.

استان چهار فصل ایلام با تمدن ۱۰ هزار ساله حالا باید منتظر اعتبارات ملی و نگاه مسئولان کشوری و استانی باشد، هرچند در این بین مسئولان قطعا خسارت های وارد شده به مردم را در اولویت قرار خواهند داد ولی باید نگاهی هم تاریخ و گردشگری استان داشته باشند.

عبدالمالک شنبه زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام در این باره گفت: بر اثر وقوع سیل روزهای اخیر خسارت به آثار تاریخی و تأسیسات گردشگری استان واردشده است.

به گفته وی اقامتگاه و کمپینگ گردشگران و زائران  امامزاده ابوچماقین، مجتمع های تفریحی توریستی شهرستان ها، راه دسترسی به سنگ نوشته گل گل، جاده دسترسی دریاچه دو قلو، راه دسترسی به تنگه ساز و بن و .. از جمله مناطق گردشگری استان است که دچار خسارت شده‌اند.

وی ادامه داد: این میزان خسارت به راه‌های دسترسی، تأسیسات آب و برق و سازه‌های مجتمع‌های تفریحی توریستی شامل راه های دسترسی  و همچنین آثار تاریخی ارزشمند مناطق مختلف استان وارد شده است.

وی ادامه داد: بنا بر گزارش رسیده از مدیران شهرستان ها تا کنون آثار تاریخی شامل قلعه میرغلام، پل تاریخی گاومیشان، قلعه وازیل، قلعه هزار درب، بنای پشت قلعه، شهر تاریخی سیمره، دچار خسارت و آسیب شده‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام گفت: متأسفانه این استان باوجود برخورداری از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و تفریحی منحصربه‌فرد، به‌علت نبود زیرساخت‌های گردشگری و کمبود اعتبارهای این حوزه همواره با مشکل مواجه بوده است.

شنبه‌زاده یادآور شد: برآورد خسارت و وضعیت آثار تاریخی و تأسیسات گردشگری آسیب‌دیده توسط اکیپ کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در حال بررسی است.

بارش شدید باران و جاری شدن سیل در برخی نقاط استان ایلام طی روزهای چهارشنبه تا جمعه در شهرستان های آبدانان، دهلران، سیروان، چرداول مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرد و خسارت های زیادی به زیر ساخت ها، راه ها، تاسیسات زیربنایی ، منازل مسکونی و مزارع کشاورزی وارد کرده است.