در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با افزایش قیمت خرما از هر کیلو ۱۵۰۰ تومان به حدود ۱۰ هزار تومان در بازار شیرینی این میوه به کام مردم تلخ شده است. شرح آنلاین:  این در حالیست که دبیر انجمن خرما در گفتگو با خبرگزاری ایانا (کشاورزی) علت این امر را رونق ۱۰ درصدی صادارت این […]

در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با افزایش قیمت خرما از هر کیلو ۱۵۰۰ تومان به حدود ۱۰ هزار تومان در بازار شیرینی این میوه به کام مردم تلخ شده است.

شرح آنلاین:  این در حالیست که دبیر انجمن خرما در گفتگو با خبرگزاری ایانا (کشاورزی) علت این امر را رونق ۱۰ درصدی صادارت این محصول کشاورزی در کشور اعلام می کند.

سیدعلی‌اصغر موسوی افزود: علت افزایش صادرات خرما هنوز بررسی کارشناسی نشده است، اما به‌نظر می‌رسد قرار گرفتن ایران در پسابرجام و استقبال سایر کشورها از تعامل اقتصادی با ایران در آن مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت صادرات خرما تا ۳۰۰ هزار تن برآورد شده است و به‌نظر می‌رسد روسیه، هند و چین بازار مناسبی برای خرمای کشورمان باشند.

 

موسوی ادامه داد: در زمان حاضر بخشی از خرمای صادراتی ایران از مرز هنگ‌کنگ به چین صادر می‌شود، اما صادرات خرما به اروپا و آسیای میانه نیز روند صعودی به خود گرفته است.

دبیر انجمن خرما با اشاره به خرمای موجود در انبارها اظهار داشت: حجمی بیش از ۲۰۰ هزار تن خرمای تجاری در انبارهای کشور موجود است که می‌تواند پاسخگوی نیاز بازار باشد.

 

وی همچنین گفت: خرمای نوبرانه از اوایل تیرماه به مرور وارد بازار می‌شود؛ لذا به‌نظر می‌رسد خرمای سال جدید امسال برای مصرف ماه رمضان نرسد.

همچنین افزایش ۱۵۰۰ تومانی قیمت مرغ نیز مزید بر علت شده است. برخی از کارشناسان علت افزایش قیمت مرغ را محدود شدن عرضه آن عنوان کرده و معتقدند: مازاد تولید مقداری کاهش یافته و عرضه و تقاضا متعادل شده است.

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی تهان با اشاره به اینکه خرید مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام همچنان ادامه دارد، اضافه کرد: جمع‌آوری مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی نیز در افزایش قیمت مرغ موثر بوده است .

حال سوال این است آیا با وجود خرمای مازاد در داخل کشور و تنظیم بازار مرغ از سوی جهاد کشاورزی، آیا اقدامی برای کاهش قیمت این دو محصول کشاورزی در سطح بازار داخلی صورت خواهد گرفت؟

سرویس گزارش