اولین روز ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور همزمان در وزارت کشور و فرمانداری‌های مراکز استان‌ها آغاز شد.   به گزارش «تابناک»، ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۲۸ آذر آغاز و تا ۴ دی ادامه خواهد داشت. فعالیت هیأت‌های اجرایی انتخابات مجلس از ۲۸ آذر آغاز می‌شود، […]

اولین روز ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور همزمان در وزارت کشور و فرمانداری‌های مراکز استان‌ها آغاز شد.

 

به گزارش «تابناک»، ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۲۸ آذر آغاز و تا ۴ دی ادامه خواهد داشت.

فعالیت هیأت‌های اجرایی انتخابات مجلس از ۲۸ آذر آغاز می‌شود، هیات‌های اجرایی پس از پایان مهلت ثبت‌نام ظرف یک دوره زمانی ۱۰ روزه صلاحیت داوطلبان را بر اساس استعلامات مراجع چهارگانه مجلس در قانون انجام می‌دهند.

پس از بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات‌های اجرایی، بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات‌های نظارت و پس از آن در شورای نگهبان انجام خواهد شد که این روند تا ۵ اسفند ادامه خواهد یافت.

تعداد نمایندگان مدنظر این دوره ۲۹۰ نفر است که در حال حاضر ۲۸۷ نماینده به دلیل فوت سه تن از نمایندگان در مجلس حضور دارند.ثبت نام نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز شده است که تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس به دلیل شرایط سنی مندرج در قانون انتخابات نمی توانند برای حضور در انتخابات مجلس ثبت نام کنند.

طبق بند هفتم ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی کسانی که قصد کاندیداتوری انتخابات مجلس را دارند باید هنگام ثبت نام حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام داشته باشند.

بر این اساس رضا آشتیانی عراقی متولد سال ۱۳۱۹ و نماینده مردم قم در دوره های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی دارای ۷۶ سال سن بوده و نمی تواند برای حضور در رقابت های انتخاباتی دوره دهم ثبت نام کند.

علاوه بر این علیرضا مرندی نماینده مردم تهران در دوره های هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نیز متولد سال ۱۳۱۸ و ۷۷ ساله بوده و دیگر فرصت نشستن بر صندلی های سبز بهارستان را ندارد.

براساس ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱ – اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.

۲ – تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۳ – ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه.

۴ – داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد و یا معادل آن.

۵ – نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه.

۶ – سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینائی، شنوائی و گویائی.

۷ – حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.

البته چندی پیش نمایندگان در قالب طرحی برای اصلاح قانون انتخابات سعی کردند که شرط سنی و بینایی را از شروط نمایندگی مجلس حذف کنند اما این طرح به تصویب نهایی مجلس نرسید.

 آیت‌الله هاشمی شاهرودی ثبت‌نام کرد

حجت الاسلام سیدعلی هاشمی شاهرودی ظهر امروز به نمایندگی از سوی آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی با حضور در محل فرمانداری قم برای ثبت نام در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری حضور پیدا کرد.

به گفته پسر آیت الله هاشمی شاهرودی، وی در این دوره از مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از حوزه انتخابیه مشهد در انتخابات شرکت می‌کند.

آیت الله هاشمی شاهرودی در حال حاضر نایب رئیس و ریاست دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری را عهده‌دار است.

 ۱۲۱ نفر برای خبرگان و ۵۷۰ نفر برای مجلس ثبت نام کردند

علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران درباره آخرین تعداد داوطلبان ثبتنام شده برای انتخابات خبرگان و مجلس در سراسر کشور گفت: تا کنون ۱۲۱ نفر در سراسر کشور برای شرکت در انتخابات خبرگان و ۵۷۰ نفر نیز برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده اند.

وی اضافه کرد: در دوره قبل انتخابات خبرگان ما طی ۷ روز شاهد ثبت نام ۴۹۳ نفر بوده ایم که با توجه به آمار ثبت نام ۱۲۱ نفر تا این لحظه احتمال دارد تعداد ثبت نام کنندگان در این دوره بالاتر از دوره قبل باشد.

پورعلی مطلق اعلام کرد که تاکنون یک زن در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده و مابقی نامزدها مرد هستند.

وی همچنین ضمن اشاره به اینکه بیشترین ثبت نام نامزدها برای انتخابات خبرگان در تهران بوده است، گفت: بیشترین سن ثبت نام کنندگان برای خبرگان ۹۲ و کمترین سال بوده است.

به ازای هر کرسی مجلس ۱۸ نفر ثبت نام کرده‌اند

حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور گفت: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در دهمین دوره انتخابات مجلس نسبت به گذشته بیشتر بوده است.

آیت‌الله نورمفیدی کاندیدای انتخابات خبرگان رهبری شد

امام جمعه گرگان کاندیدای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شد.  آیت‌الله سید کاظم نوری مفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان با حضور در فرمانداری گرگان به صورت رسمی کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری شد.

آیت‌الله نوری مفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی عهده دار کمیته‌های موقت انقلاب شد و سپس به حکم شخص امام به سمت حاکم شرع دادگاه انقلاب منصوب شد.

وی که همسر همشیره آیت الله فاضل لنکرانی نیز هست٬ در اوایل سال ۱۳۵۸ با حکم شخص امام به عنوان امام جمعه و نماینده آن حضرت در این منطقه منصوب شد.

معتمدان هیأت‌‌های اجرایی انتخابات خبرگان و مجلس یکی شدند

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات اعلام کرد با توافق وزارت کشور و شورای نگهبان، معتمدان هیأت‌‌های اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری و هیأت‌های اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی شدند.

سیامک ره‌پیک سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات و عضو حقوقدان شورای نگهبان اعلام کرد پیشنهادی از سوی وزارت کشور برای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ارسال شد مبنی بر اینکه ۸ نفر از معتمدین هیئت‌های اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری با هیأت اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی باشند.

وی افزود: طبق قانون برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری باید هیئت‌های اجرایی تشکیل شود، اما منعی وجود ندارد که ترکیب هیأت اجرایی هر دو انتخابات مشابه یکدیگر باشند، هرکدام از این هیئت‌های اجرایی یک بخش شخصیت حقیقی دارند و یک بخش شخصیت حقوقی، آن ۸ نفر معتمدی که برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند، اشخاص حقیقی هستند، لذا برای صرفه‌جویی در امکانات و تسهیل روند برگزاری ۲ انتخابات که به‌صورت همزمان قرار است برگزار شود، این پیشنهاد از سوی وزارت کشور مطرح شد و مورد موافقت شورای نگهبان قرار گرفت.

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات بر همین اساس یادآور شد: در یک دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی که به‌صورت همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری برگزار شد، همین پیشنهاد مطرح شد و مورد موافقت شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات قرار گرفت مبنی بر اینکه معتمدان هیئت‌هایی اجرایی یکی باشند، ازاین‌رو در این دوره از انتخابات هم این پیشنهاد مطرح و قرار شد این کار انجام شود.

نام نویسی ۱۰۶نفر در خبرگان و ۳۷۹ نفر در انتخابات مجلس 

دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: تا ساعت ۱۱ امروز ۱۰۶ نفر در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ۳۷۹ نفر در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام نویسی کردند.

علی پورعلی مطلق افزود: از تعداد ۱۰۶ نفری که در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نام نویسی کردند نام نویسی ۷۹ نفر تکمیل و مابقی در حال تکمیل است.

نام نویسی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از بیست و ششم آذرماه سال جاری آغاز و تا دوم دیماه ادامه دارد.

اعلام آمادگی محمد غرضی برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان

سید محمد غرضی با انتشار یک پیام ویدئویی کوتاه آمادگی خود را برای ثبت‌نام در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد.

او در این پیام که در فضای مجازی منتشر شده است، می‌گوید: «کسی که می‌خواهد در خبرگان شرکت کند، حتما نباید روحانی باشد؛ من هم چون بیش از ۶۰ سال به فقه شیعه عمل کرده‌ام، در موقعیتی که پیدا شده، می‌روم و امتحان می‌دهم؛ اگر قبول شدم، ان شاألله در این مجلس شرکت می‌کنم.»

غرضی همچنین همزمان با انتشار این پیام، طی یادداشتی اظهار کرده: « معصومین علیهم‌السلام کل دین را چنین تعریف کرده‌اند. تفقه در دین، تقدیر و تدبیر معیشت و استقامت در مشکلات.

بنده سوال کردم آیا شرکت در خبرگان رهبری مستلزم روحانی بودن است؟ فرمودند امتحان می‌گذاریم و هر کس در امتحان قبول شد، می‌تواند شرکت کند.

بنده چون بیش از شصت سال در مجموعه تصمیمات خود اعم از زندگی یا کارهای اجتماعی فقط به فقه شیعه عمل کرده‌ام، موقعیتی یافتم که این اعمال فقهی را به بوته امتحان بگذارم و در مراجع تصمیم‌گیری مورد قضاوت قرار گیرم. لذا در پنجمین انتخابات خبرگان رهبری نیز ثبت‌نام خواهم کرد و امتحان خواهم داد.»

سومین روز ثبت نام کاندیداهای مجلس خبرگان

ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری از روز پنج‌شنبه (۲۶ آذر) در وزارت کشور و فرمانداری‌های سراسر کشور آغاز شده و تا چهارشنبه (۲ دی) ادامه می‌یابد.

داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری هنگام ثبت نام باید اصل شناسنامه عکس دار، چهارنسخه تصویر کلیه صفحات شناسنامه و ۱۲ قطعه عکس ۴×۶ و پرسشنامه اعلام داوطلبی را ارائه کنند.

ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری بوسیله نماینده داوطلبان که کتباً معرفی شده باشد نیز انجام می گیرد.

تاکنون ۱۰ نفر برای استان تهران ثبت‌نام کرده‌اند

معاون سیاسی انتظامی فرمانداری تهران با اشاره به تعداد داوطلبانی که روز جمعه جهت عضویت در مجلس خبرگان رهبری از تهران ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: از ابتدای صبح یک نفر از متقاضیان در مجلس خبرگان در فرمانداری تهران و ۹ نفر نیز در ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور برای حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام کردند.

علی‌اصغر ناصربخت رئیس ستاد انتخابات شهرستان تهران در پایان دومین روز ثبت‌نام از داوطلبان عضویت در مجلس خبرگان رهبری در فرمانداری تهران در جمع خبرنگاران با بیان این‌که «از ابتدای صبح تاکنون یک نفر از متقاضیان عضویت در مجلس خبرگان به فرمانداری تهران مراجعه کرده و ثبت‌نام انجام شده است»، اظهار کرد: امروز در مجموع ۱۰ نفر در دو ستاد انتخابات تهران یعنی فرمانداری و وزارت کشور برای حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از فردا نیز متقاضیان عضویت در مجلس شورای اسلامی در شهرستان‌های استان تهران با مراجعه به شعب اصلی و برای شهرستان تهران که شامل اسلامشهر، ری، شمیرانات، پردیس و تهران است در محلی فرمانداری تهران و وزارت کشور انجام می‌گیرد.

وی با تأکید بر این‌که «متقاضیان باید هنگام مراجعه به شعب ثبت‌نام تمام مدارک مورد نیاز اعلام شده از قبل را جهت انجام ثبت‌نام کامل به همراه داشته باشند»، به مهلت باقیمانده تا پایان زمان ثبت‌نام انتخابات خبرگان اشاره کرد و گفت: از متقاضیان درخواست می‌کنم که در روزها و ساعات اولیه جهت ثبت‌نام به شعب مربوطه مراجعه نمایند. 

انتخابات‌های «خبرگان» و «مجلس» یک هیأت اجرایی خواهند داشت

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ما در وزارت کشور با شورای نگهبان به این توافق رسیدیم که یک هیأت اجرایی برای دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.

محمدحسین مقیمی در پایان دومین روز از ثبت‌نام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری، اظهار کرد: تا ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه امروز ۸۶ نفر به وزارت کشور و ۳۱ فرمانداری مراکز استان‌ها برای ثبت‌نام انتخابات مجلس خبرگان رهبری مراجعه کردند.

وی افزود: ثبت‌نام ۶۷ نفر تکمیل شده و ۱۹ نفر باقیمانده هم در حال تکمیل پرونده خود هستند.

مقیمی همچنین گفت: هیأت‌های اجرایی مجلس خبرگان رهبری در ۱۰۵۸ حوزه فعال شده‌اند و سه چهار حوزه باقی مانده که در حال طی مراحل نهایی خود هستند.

مقیمی در پایان افزود: از فردا ۸ صبح ثبت‌نام داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز آغاز می‌شود و از همان زمان هیأت‌های اجرایی مجلس شورای اسلامی شکل می‌گیرند. البته ما با شورای نگهبان توافق کردیم که دو انتخابات پیش رو یک هیأت اجرایی داشته باشد.

 جوان‌ترین داوطلب مجلس خبرگان با ۲۸سال سن

قائم مقام وزیر کشور گفت:تاکنون جوان ترین داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری متولد ۲۰ آذرماه ۱۳۶۶ با ۲۸ سال سن و مسن ترین فرد متولد اول مهرماه ۱۳۰۲ با ۹۲ سال سن است.

علم‌الهدی برای انتخابات خبرگان ثبت نام کرد

در سومین روز از ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری حجت‌الاسلام معادی نماینده آیت الله علم‎الهدی با مراجعه به فرمانداری مشهد نسبت به ثبت نام امام جمعه مشهد در این انتخابات اقدام کرد.

 آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد، برای ثبت نام وی از حوزه انتخابیه خراسان رضوی در این انتخابات اقدام کرد. 

ثبت‌نام نخستین داوطلب زن انتخابات مجلس شورای اسلامی

نخستین داوطلب مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرد.

براساس این گزارش سیده لیلا مددی با ۴۲ سال سن کاندیداتوری خود را برای شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.

 فرماندار تهران از ستاد انتخابات بازدید کرد

در ساعات اولیه ثبت نام از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، فرماندار تهران از ستاد انتخابات فرمانداری تهران بازدید کرد.

عیسی فرهادی فرماندار تهران در ساعات اولیه ثبت‌نام از داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ستاد انتخابات مستقر در فرمانداری تهران بازدید کرد و در جریان روند ثبت‌نام از داوطلبان قرار گرفت.

بجنوردی و تسخیری، هم برای خبرگان ثبت نام کردند 

آیت الله بجنوردی نیز در سومین روز ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری در انتخابات دوره پنجم مجلس خبرگان ثبت نام کرد.

آیت‌الله شاهچراغی نماینده دو دوره مجلس خبرگان رهبری نیز در سومین روز ثبت‌نام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری با حضور در فرمانداری سمنان کاندیداتوری خود را برای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد.

حجت‌الاسلام بهرام شجاعی ،محسن برهان و بابک محضری از دیگر افرادی بودند که در نیمروز اول سومین روز ثبت کاندیداهای مجلس خبرگان در این انتخابات ثبت نام کردند.

حجت‌الاسلام سید علی حسینی اشکوری نیز پیش از ظهر امروز برای کاندیدا شدن در مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه گیلان در وزارت کشورثبت نام کرد.