رئیس جمهور آمریکا قانون محدودیت صدور ویزا برای سفر به ایران را امضاء کرد.   شرح آنلاین – باراک اوباما این مصوبه کنگره را شب گذشته تایید و برای اجرای به نهادهای اجرایی کشورش اعلام کرد. بر اساس فصل ۲۰۳ متن لایحه بودجه سال ۲۰۱۶ آمریکا که حالا دیگر قانون شده، شهروندان ۳۸ کشوری که تاکنون […]

رئیس جمهور آمریکا قانون محدودیت صدور ویزا برای سفر به ایران را امضاء کرد.

 

شرح آنلاین – باراک اوباما این مصوبه کنگره را شب گذشته تایید و برای اجرای به نهادهای اجرایی کشورش اعلام کرد.

بر اساس فصل ۲۰۳ متن لایحه بودجه سال ۲۰۱۶ آمریکا که حالا دیگر قانون شده، شهروندان ۳۸ کشوری که تاکنون می‌توانستند برای تجارت یا توریسم، مدت ۹۰ روز بدون اخذ ویزا در خاک ایالات‌متحده اقامت داشته باشند، حالا اگر در ۵ سال گذشته به سوریه، عراق، سودان و ایران سفر کرده باشند، دیگر «نمی‌توانند» مثل قبل بدون ویزا وارد آمریکا شوند.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان نیز در پاسخ به سوال خبرنگار “المانیتور” در خصوص این اقدام اخیر دولت ایالات متحده گفت: متأسفانه پیام‌های متناقضی از سوی واشنگتن می‌بینیم که اغلب آن‌ها هم منفی هستند، نمونه آن نیز همین محدودیت برنامه لغو روادید که توسط مجلس نمایندگان تصویب شد و سنا هم امروز آن را تائید کرد، که از نظر ما با تعهدات ایالات متعهده ذیل برجام همراستا نیست. اکنون منتظر تصمیم دولت (آمریکا) هستیم تا ببینیم که چطور می‌خواهد خود را با تعهداتش در برجام، همخوان کند.

من در روزهای گذشته، از وقتی که مشخص شد این تصمیم را دارند، با وزیر (خارجه آمریکا، جان) کری صحبت کردم و اکنون منتظر اقدام آن‌ها هستم.

خوب، آنچه مهم است، این است که ایالات متحده باید این پیام را به مردم ایران ارسال کند که آماده اصلاح رفتار و سیاست خود در قبال ایران است. این مصوبه، کاملا بی‌معنی است، چراکه هیچ ایرانی‌ یا کسی که به ایران سفر کرده باشد، ارتباطی با تراژدی‌هایی که در پاریس یا سن برناردینو یا جاهای دیگر رخ داد، ندارد. اما حالا آ‌ن‌ها هستند که هدف (مصوبه کنگره) قرار گرفته‌اند. تصور می‌کنم که این مصوبه کسانی را که آن را تصویب کردند، کسانی که آن را تائید کردند و کسانی که آن را اجرا کنند، بیش از هر چیز بی‌اعتبار می‌کند. این پیامی بسیار بد به ایرانی‌ها می‌فرستد مبنی بر اینکه ایالات متحده به سیاست‌های خصمانه به هر شکل ممکن علیه ایران، عادت کرده است.