مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: این آمار بیش از ۶۰ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود. به گزارش شرح آنلاین، وحید مجیدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تصویب قانون بیمه همگانی، با […]

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: این آمار بیش از ۶۰ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود.

به گزارش شرح آنلاین، وحید مجیدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تصویب قانون بیمه همگانی، با اشاره به اینکه سوم آبان ماه ۱۳۷۵ قانون بیمه خدمات درمانی مصوب شد اظهار داشت: با تصویب این قانون بیمه شهرنشینان و روستاییان به خوبی ساماندهی شد.

وی با بیان اینکه بیمه سلامت پس از تأسیس ملزم به تجمیع بیمه‌ها و نظارت بر بیمه‌های تکمیلی شد، افزود: خرید راهبردی خدمات سلامت هم از جمله وظایف این سازمان بیمه گر است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: این آمار بیش از ۶۰ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود.

مجیدی با بیان اینکه در سال ۹۲ بیش از ۷ میلیون بار مراجعات درمانی داشتیم، ابراز داشت: در سال ۹۴ بار مراجعات به حدود ۹ میلیون و ۳۹۰ هزار رسید که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مراجعات غیر ضروری است.

وی با یادآوری اینکه ۶۵ دفتر پیشخوان خدمات بیمه سلامت در آذربایجان شرقی فعالیت دارند، تصریح کرد: تعداد دفاتر بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال ۹۲ افزایش یافته است تا خدمات ارائه شده افزایش یابد.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال ۹۲ مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت استان، ۲ هزار و ۴۶۰ مرکز است، ادامه داد: سال ۹۴ این مراکز به ۲ هزار و ۵۹۰ مرکز افزایش یافت.

مجیدی میزان پرداختی بیمه سلامت در استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: بیش از ۲۳۵ میلیارد در سال ۹۲، بیش از ۴۶۰ میلیارد در سال ۹۳ و بیش از ۶۵۳ میلیارد در ۹۴ پرداخت شده است که پرداختی ۹۴ نسبت به ۹۲ بیش از ۳ برابر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه سرانه هزینه به ازای هر بیمه شده در سال ۹۲ حدود ۱۲۶ هزار تومان است که در سال ۹۳ به ۲۱۲ هزار تومان و در سال ۹۴ به ۲۹۰ هزار تومان افزایش یافت، تصریح کرد: علی رغم افزایش بیمه شده، میزان سرانه نیز افزایش یافته که نشان از رقم بالای پرداختی و تعهدات است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی میانگین هزینه بازای هر بار مراجعه را در سال ۹۲ حدود ۲۹ هزار تومان، سال ۹۳ حدود ۴۳ هزار و در سال ۹۴ بیش از ۵۸ هزار تومان عنوان کرد و خاطر نشان کرد: در سال ۹۵ هم افزایش بسیار بالایی را پیشبینی می‌کنیم که بدهی بیمه سلامت به مراکز درمانی هم بسیار افزایش فاحشی خواهد داشت.

این مقام مسئول حوزه سلامت با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ میلیون نفر افراد فاقد دفترچه،  با اجرای طرح بیمه همگانی تحت پوشش قرار گرفتند، اظهار داشت: در آذربایجان شرقی هم بیش از ۶۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند که ۷۰ درصد آن‌ها درآمد زیر ۷۰۰ هزار تومان درآمد دارند و اقدامی ارزشمند برای رفع دغدغه‌های سلامت مردم برداشته شد.

مجیدی با ارائه آمار جالبی از میزان خدمات و پرداختی‌های ارائه شده در بخش دولتی و خصوصی درمان، گفت: در سال ۹۴ در سرجمع هزینه‌ها، حدود ۷۰ درصد تأمین سلامت جامعه بر عهده بخش دولتی بود و بقیه را به بخش خصوصی پرداخت کردیم، ضمن اینکه در بخش بستری هم ۹۰ درصد بر عهده دولت و ۱۰ درصد بر عهده بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه در بخش سرپایی ۳۹ درصد سیستم دولتی نقش دارد و بخش خصوصی ۶۱ درصد در این حوزه سهم دارد، ابراز داشت: این آمارها مطلوب نیست و سیستم دولتی باید بازبینی جدی در پرداخت‌ها و خدمات انجام دهد.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه پرداختی به پزشکان در دو سال اخیر افزایش فاحشی داشته ولی رضایت مردم افزایش نیافته است، تصریح کرد: اگر نتوانیم ارائه دهندگان خدمت را در هزینه دخالت ندهیم فقط هزینه سازی خواهد شد.

مجیدی با یادآوری اینکه جمع بدهی‌های بیمه سلامت کشور ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: در خوش بینانه ترین حالت اگر تمامی اعتبارات محقق شود، امسال هم ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد کسری داریم که اگر این روند ادامه یابد، قطعاً تا ۷ هزار میلیارد در سال ۹۶ کسری خواهیم داشت و باید دولت و شورای عالی بیمه منابع پایدار برای بیمه تأمین کند.

وی افزود: تعهدات و بیمه شده بدون منابع افزایش یافته است و این به عنوان دردی در جامعه خواهد شد.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به اینکه در حرف، حق ویزیت ۱۲ درصد افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: در عمل از سال ۹۴ به ۹۵ بیش از ۲۸ درصد افزایش داشتیم که این ۱۲ درصد محقق نشده و بیش از تورم افزایش یافته است.

مجیدی با تاکید بر اینکه در سایر امورات بخش سلامت و درمان آ زپزشک گرفته تا آزمایشگاه‌ها، در قانون خلأ نظارتی وجود دارد، تصریح کرد: باید در شورای عالی بیمه برای مثلاً M.R.I در سال یکبار اجازه داده شود و برای بار دوم تحت شرایط اورژانسی این نوع خدمات ارائه شود چراکه برخی مراجعات هزینه‌های واهی و غیر لازم که عده ای از پزشکان تجویز می‌کنند به کشور تحمیل می‌شود و جلوی این موضوع را بگیریم.

وی تنها راه حل موجود برای حل این مشکل را اجرای طرح پزشک خانواده در کشور دانست و ابراز داشت: باید این ارجاعات غیر ضروری بهبود یابد تا هم مردم و هم دولت هزینه‌های تفریح برخی پزشکان را پرداخت نکند.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی، در ادامه با بیان اینکه در پرداختی به پزشکان عمومی و تخصصی، بیمه سلامت ۲۸ میلیارد در سال ۹۲، ۴۵ میلیارد در سال ۹۳ و در سال ۹۴ بیش از ۶۷ میلیارد پرداخت شده است، ابراز داشت: در داروخانه‌ها هم ۵۰ میلیارد در سال ۹۲، ۷۶ میلیارد در سال ۹۳ و ۱۰۲ میلیارد در سال ۹۴ پرداخت شد.

مجیدی با شاره به اینکه با وجود افزایش بسیار کم در روند قیمتی دارو، افزایش پرداخت به داروخانه‌ها دو برابر و به عبارتی ۱۰۰ درصد بوده است، خاطر نشان کرد: در سال ۹۵ هم حدود ۱۴۰ میلیارد پیشبینی می‌شود که پرداخت شود.

وی در پاسخ به تسنیم در مورد میزان بدهی بیمه سلامت استان به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، با بیان اینکه در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد و امسال ۳۰۰ میلیارد بدهی تجمیع شده و باقی مانده است، تصریح کرد: در مجموع بیمه سلامت استان حدود ۵۰۰ میلیارد به بیمارستان‌ها، مؤسسات درمانی و داروخانه‌ها و… بدهکار هستیم.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی، راهکار حل موضوع برای بهبود وضعیت بیمه ای و کاهش بدهی‌ها به همراه بهبود وضعیت درمان کشور، اظهار داشت: باید در برنامه ششم، استقلال بیمه‌ها در مجلس مورد توجه قرار گیرد، از طرفی مجلس دولت را مکلف و نه مخیّر به اجرای پزشک خانواده کند، ضمن اینکه در کوتاه مدت نظارت بیشتر بیمه‌ها در ارائه خدمات صورت گیرد تا شهد ارائه خدمات بهتر به مردم باشیم.

مجیدی در پایان، با اشاره به اینکه در سال ۹۴ رتبه نخست جشنواره شهید رجایی با مشتری مداری و… را به دست آوردیم، ادامه داد: نزدیک به ۵ هزار متر فضا خریداری شده تا شهرستان‌ها را از نظر ساختمانی مستقل کنیم، ضمن اینکه ساختمان اداره کل هم در دهه فجر با زیربنای ۶ هزار متر مربع کلنگ زنی می‌شود.

 

انتهای پیام/