رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی با اشاره به گردش مالی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی این شرکت در سال، از پیش بینی دستیابی به گردش مالی ۴ هزار میلیارد تومانی شرکت با اجرای طرح های توسعه ای خبر داد. به گزارش شرح آنلاین به نقل از روابط عمومی برنامه و بودجه آذربایجان شرقی، […]

رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی با اشاره به گردش مالی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی این شرکت در سال، از پیش بینی دستیابی به گردش مالی ۴ هزار میلیارد تومانی شرکت با اجرای طرح های توسعه ای خبر داد.

به گزارش شرح آنلاین به نقل از روابط عمومی برنامه و بودجه آذربایجان شرقی، داود بهبودی در حاشیه بازدید از شرکت پتروشیمی تبریز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکت پتروشیمی تبریز در نیمه اول سال ۹۴ با چالش هایی مثل کاهش و قطع دریافت خوراک نفتا از پالایشگاه و نداشتن نقدینگی کافی برای تامین خوراک و انجام امور روزمره تولید مواجه بود.

وی افزود: با تمامی محدودیت های موجود عملکرد مجموعه پتروشیمی تبریز بویژه در بحث صادرات و ارزآوری که یکی از شاخص های اصلی اقتصاد مقاومتی به شمار می رود مطلوب بوده و در حال حاضر این شرکت با تغییر مدیریت و ایجاد رویکردهای جدید به بیشترین سودآوری در عمر تولید ۱۹ ساله خود رسیده است و پیش بینی تولید برای سال ۹۵ حدود ۷۵۹ هزار تن است که در ۶ سال گذشته بیشترین میزان تولید محسوب می شود.

بهبودی اذعان داشت: میزان تولید شرکت از مهر سال ۹۴ تا شهریور ۹۵ حدود ۷۸۲ هزار تن محصول ساخته شده و تناژ محصولات نهائی ارائه شده به بازار در سال ۴۰۶ هزار تن بوده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی میزان صادرات شرکت در ۶ ماهه سال ۹۵ را ۹۲ هزار تن و پیش بینی میزان صادرات برای پایان سال را ۱۶۲ هزار تن عنوان و اضافه کرد: ارزش ارزی این میزان صادرات برای ۶ ماهه ۸۹ میلیون دلار و پیش بینی آخر سال ۱۶۴ میلیون دلار بوده است.

وی ابراز داشت: میزان فروش به ارزش شرکت پتروشیمی تبریز از مهر سال ۹۴ تا شهریور سال ۹۵ ۳۹۰ هزار تن به ارزش ۱۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

بهبودی بازارهای صادراتی پتروشیمی تبریز را کشورهایی مثل آذربایجان ، ارمنستان، ازبکستان، عراق، افغانستان، اکراین، آلمان، امارات، بلغارستان، تاجیکستان، ترکیه، روسیه، هند، چین، بحرین رومان و قرقیزستان عنوان کرد و افزود: بیشترین سهم صادرات محصولات به کشور ترکیه به میزان ۸۵ درصد بوده است.

در این دیدار مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز هم خاطرنشان ساخت: بعد از برجام بیشتر در جهت صادرات به کشورهای اروپایی تمرکز کردیم و صادرات به ترکیه کاهش یافت؛ به طوری که در حال حاضر ۴۰ تا ۴۵ درصد بازارهای صادراتی ما را کشورهای اروپایی، حدود ۴۰ درصد ترکیه و مابقی را سایر کشورها تشکیل می دهد.

سیدجواد سلیمانی با مقایسه وضعیت گذشته و کنونی شرکت پتروشیمی تبریز گفت: در سال ۹۰ شرکت با میزان دو هزار و ۳۱۷ میلیارد ریال زیان انباشته مواجه بوده که این رقم در سال ۹۴ به ۸۵۴ میلیارد ریال کاهش یافت و در حال حاضر و در سال ۹۵ به ۱۲ میلیارد ریال سود رسیده ایم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز  پروژه های آتی شرکت را تولید و صادرات محصول جدید MTB95 با برنامه ریزی ۲۰ هزار تن در ۶ ماهه دوم سال ۹۵ و برنامه ریزی تولید و فروش ۴۰۰ هزار تن در سال ۹۶، تولید بالاتر از ظرفیت اسمی با اجرای پروژه بهبود، تولید گریدهای متناسب با بازار، انتقال خط اتیلن از غرب کشور به مجتمع به طول ۱۵۴ کیلومتر و … اعلام کرد.

سلیمانی با بیان اینکه نیمه اول سال گذشته ۷۵ درصد تولید داشتیم و این رقم را در نیمه دوم سال به ۹۹ درصد رساندیم، ادامه داد: سود ۶ ماهه اول سال گذشته ۱۸ میلیارد تومان بود که این رقم تا پایان سال به ۸۰ میلیارد تومان رسید.

 

وی یادآور شد: در نیمه اول امسال به ۹۶ میلیارد تومان سود رسیدیم که این میزان سود کل زیان انباشت شده ما را پوشش داد؛ این روند امسال هم ادامه دارد و ما ۲۰ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی تولید می کنیم.