تا زمانی که مسوولان امر دروازه‌های قاچاق را برای قاچاقچیان ناامن نکرده و از ورود اجناس خارجی جلوگیری نکنند چگونه می‌ توان امید داشت که خانواده‌ها لوازم التحریر ایرانی و اسلامی بخرند. به گزارش شرح انلاین به نقل از خبرگزاری فارس ،درآخرین روزهای شهریور ماه تب خرید کیف و کفش و لوازم التحریر دانش‌آموزی به […]

تا زمانی که مسوولان امر دروازه‌های قاچاق را برای قاچاقچیان ناامن نکرده و از ورود اجناس خارجی جلوگیری نکنند چگونه می‌ توان امید داشت که خانواده‌ها لوازم التحریر ایرانی و اسلامی بخرند.

به گزارش شرح انلاین به نقل از خبرگزاری فارس ،درآخرین روزهای شهریور ماه تب خرید کیف و کفش و لوازم التحریر دانش‌آموزی به اوج خود رسیده بود و تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌‌ها طرح‌های جدید خود را برای دانش‌آموزان عرضه می‌‌کردند بنابراین قدرت انتخاب زیاد شد و سال‌هاست که دانش‌آموزان با نظر خودشان لوازم‌التحریر خود را انتخاب می‌کنند.

خانواده‌ها دانش‌آموزان را به بهترین وجه روانه مدرسه می‌کنند تا یک سال تحصیلی دیگر نیز با کتاب،دفتر و درس و مشق دوستی کرده و برای رسیدن به مدارج علمی بالا تلاش کنند.

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با فرارسیدن شهریور ماه ظهور و بروز می‌کند تهیه نوشت‌افزار مورد نیاز دانش‌آموزان است. یکی از معضلات مهم تهیه نوشت افزار فراوانی و حجم انبوه نوشت افزار خارجی در بازار لوازم‌التحریر ایرانی است که این موضوع صدای مردم و اولیای دانش‌آموزان را نیز درآورده است. خانواده‌ها از وجود این همه نوشت‌افزار خارجی در بازار دل‌خوشی ندارند.

هر چند طی سال‌های اخیر برگزاری نمایشگاه‌های ایران‌نوشت به صورت مداوم و متمرکز در تهران و چند کلان‌شهر دیگر تا حدودی توانسته است از حجم انبوه لوازم‌التحریر خارجی بکاهد ولی وقتی به مراکز خرید انبوه نوشت‌افزار سر می‌زنیم متوجه می‌شویم که بازار لوازم‌التحریر خارجی همچنان داغ است و طرح‌ها و تصایر عجیب و غریب موجود در بازار باعث پریشانی و سرگردانی دانش‌آموزان و اولیاء آنها می‌شود.

پنجمین نمایشگاه لوازم‌التحریر ایران‌نوشت در تهران برگزار شد در حالی که در تبریز این نمایشگاه طبق اظهارات مدیرکل کانون پرورشی کودکان و نوجوان، شرکت تراکتورسازی ایران و مدیریت شعب بانک ملی ایران از جمله نهادهایی هستند که این نمایشگاه‌ها در آن برپا شده‌ است.

همچنین نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی- اسلامی کانون در محل مجتمع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبریز ( خیابان لاله، خیابان فروردین ) به صورت دائمی برپاست.

البته در کنار لوازم‌التحریر خارجی بعضی نوشت‌افزار هم به چشم می‌خورد که تولید داخل هستند ولی طرح روی جلد آنها خارجی است و برای ترغیب هرچه بیشتر دانش‌آموزان برای خرید این اجناس از طرح کارتون‌ها و انیمیشن‌های خارجی استفاده می‌کنند.

با توجه به فراوانی و تنوع طرح‌های لوازم‌التحریر خارجی باید در نظر داشت همیشه لوازم‌التحریرهای خارجی لزوماً کیفیت بهتر و مناسبی ندارند ولی در مقابل اجناس ایرانی باکیفیت فراوانی وجود دارند که با خرید از آنها می‌توان از تولید ملی حمایت کرد تا از بیکار شدن برادران و پدران همین دانش‌آموزان جلوگیری شود.

با وجودی که بسیاری از خانواده‌های ایرانی از نمایشگاه‌های ایران نوشت استقبال می‌کنند و برگزاری این نمایشگاه‌ها خانواده‌ها را با انواع لوازم ایرانی مورد نیاز دانش‌آموزان و خانواده‌ها آشنا می‌کند ولی باید گفت این نمایشگاه‌ها به صورت متمرکز در تهران برگزار می‌شود و این موضوع اعتراض شهروندان در سایر شهرها را به دنبال دارد.

خانم لیلا حیدری، یکی از شهروندان تبریزی که در بازار نوشت‌افزار تبریز به دنبال خرید دفترهای داخلی ۴۰ برگ است به خبرنگار فارس گفت: تلویزیون هر روز نمایشگاه ایران‌نوشت را در تهران نشان می‌دهد و پسرم اصرار دارد از این نمایشگاه خرید کنیم.

وی افزود: اما در تبریز هرقدر از برگزاری این نمایشگاه سراغ گرفتیم، خبری نشد در حالی که باید در بقیه شهرستان‌ها نیز از این نمایشگاه‌ها در مراکز پرتردد و مرکز شهر برگزار شود.

حیدری ادامه داد: قیمت لوازم‌التحریر به نسبت درآمد مردم گران است، باید قبول کنیم برخی خانواده‌ها با داشتن سه یا چهار فرزند مدرسه‌ای به سختی هزینه‌های تحصیلی فرزندان را تأمین می‌کنند.

این شهروند تبریزی که تعصب خاصی در استفاده از تولیدات داخلی دارد، خاطرنشان کرد: با خرید لوازم‌التحریر تولید داخل، ذهن دانش‌آموزان به سمت و سوی تبلیغات و تصویر شخصیت‌های کارتونی که در برندهای خارجی و غربی نهفته است، نمی‌رود و در کنار آن تولید ملی نیز رونق می‌گیرد.

وی تصریح کرد: ما ایرانی‌ها نباید اجناس داخلی را بی‌کیفیت بدانیم و تا جای ممکن از تولیدات داخلی استقبال کنیم تا چرخ صنعت و اقتصاد ما بچرخد.

۲ جوان دانشجو به نام‌های محمدرضا و امیرحسن که دانشجوی ترم اولی هستند نیز به دنبال خرید لوازم‌التحریر ایران‌نوشت هستند، از آنها می‌پرسم آیا تاکنون لوازم‌التحریر خرید نکرده‌اید؟ می‌گویند خیر چون منتظر بودیم از نمایشگاه‌های ایران‌نوشت خرید کنیم اما متاسفانه تا جایی که اطلاع داریم این نمایشگاه برگزار نشد؛ بنابراین امروز و با توجه به اینکه دو ،سه روز بیشتر به بازگشایی مدارس نمانده است برای خرید آمده‌ایم.

بازار پر از اجناس نامرغوب چینی

خانم همایی با پسرش امیرعلی هم در بازار لوازم‌التحریر در حال خرید هستند.

وی به خبرنگار فارس می‌گوید: در فروشگاه‌های خرید، لوازم مدرسه ایرانی کمتر دیده می‌شود، بازار پر از لوازم چینی است، اگر نوشت‌افزار ایرانی در بازار زیاد باشد بچه‌ها نیز خواهان این لوازم هستند و به سمت اجناس خارجی نمی‌روند ولی وقتی بازار غرق در اجناس خارجی است مطمئناً افراد به سوی اجناس غیروطنی کشیده می‌شوند.

ناگفته نماند، تصاویر و طرح‌های روی جلد جامدادی،کیف، دفتر و حتی لیوان‌های آب‌خوری موجود در بازاربا تصاویر نامناسب طرح‌های خارجی تزیین شده و باید مراقب اهدافی که پشت این حرکت غیرفرهنگی وجود دارد باشیم.

والدین در مقابل خواسته‌های فرزندان مقاومت کنند

آقای احمدی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس معتقد است خانواده‌ها باید در مقابل خواسته فرزندان مقاومت کنند.

وی افزود: فرزندان به خاطر خوشایند لحظه‌ای از تصاویر کارتون‌ها و شخصیت‌های انیمیشنی خارجی، به پدر و مادرها فشار می‌آورند که حتما آن را بخرند ولی والدین هم تا جای ممکن مقاومت کنند.

این شهروند تبریزی ادامه داد: باید تمام خانواده‌ها برای فرزندان خود لوازم‌التحریر داخلی تهیه کنند، وقتی پسر من در کلاس لوازم خارجی همکلاسی‌هایش را می‌بیند دیگر علاقه‌ای به استفاده از لوازم خودش ندارد.

احمدی ادامه داد: بنابراین والدین باید کمک و همکاری کنند تا استفاده از اجناس داخلی در بین دانش‌آموزان به یک فرهنگ تبدیل شود.

این شهروند تبریزی، محدود کردن بازار در فروش لوازم‌التحریر خارجی را یکی از راهکارهای روی آوردن به لوازم داخلی دانست و گفت: وقتی دانش‌آموزان اجناس خارجی را نبینند در نتیجه تمایلی هم برای خرید ندارند.

دانش‌آموزان به دنبال طرح‌های فانتزی

علی امانی یکی از فروشندگان نوشت‌افزار در بازار تبریز است که به خبرنگار فارس می‌گوید: معمولاً دانش‌آموزان به دنبال طرح‌های فانتزی و شخصیت‌های کارتونی چون «بن تن»،«شرک»، «باربی» و «سیندرلا» هستند.

وی افزود: با وجود اینکه برخی طرح‌های ایرانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند ولی در کنار آنها تعدادی از لوازم‌التحریر ایرانی نیز هستند که کیفیت خیلی خوبی نداشته و توان رقابت با اجناس خارجی را ندارند اما در مقابل طرح‌های خارجی با جذابیت رنگ و لعاب خود مورد استقبال دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

کاهش هزینه‌ها با اجناس خارجی ارزان

وی با اشاره به قیمت پایین اجناس خارجی ادامه داد: یکی دیگر از علل افزایش استقبال از لوازم‌التحریر خارجی، قیمت ارزان و پایین آن است چرا که لوازم‌التحریر خارجی در مقایسه با ایرانی‌ها قیمت ارزانی دارند بنابراین خانواده‌ای که وضع مالی مناسبی ندارند یا به فکر کاهش هزینه‌ها هستند، به دنبال اجناس خارجی با قیمت ارزان هستند.

دروازه‌های امن برای قاچاقچیان نوشت‌افزار

محسن فیروزی یکی دیگر از فروشندگان نوشت‌افزار، انگشت اتهام خود را به سوی مسوولان نشانه گرفته و می‌گوید: تا زمانی که مسوولان امر دروازه‌های قاچاق را برای قاچاقچیان ناامن نکرده و از ورود اجناس خارجی جلوگیری نکنند، چگونه می‌توان امید داشت که خانواده‌ها لوازم‌التحریر ایرانی و اسلامی بخرند.

وی افزود: تا زمانی که بازار پر شده است از لوازم وارداتی خارجی تا کی باید به دانش‌آموزان بگوییم مجذوب رنگ و لعاب اجناس خارجی نشوند.

فیروزی ادامه داد: چقدر باید به دانش‌آموزان بگوییم از بازی‌های رایانه‌ای الگوگیری نکنند و متوجه اهدافی که پشت سر این بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد، باشند.

ست کردن لوازم‌التحریر آفتی برای دانش‌آموزان

سهراب اسکندری یکی دیگر از فروشندگان لوازم‌التحریر به طرح‌های شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه دانش‌آموزان مانند «انگری‌بر»، «کیتی»، «بن‌تن» و … اشاره می‌کند و می‌گوید: این حساسیت‌ها در بین خانواده‌های مرفه و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی مشهودتر است؛ به طوریکه بازار به اصطلاح فخرفروشی و مسابقه «ست کردن لوازم‌التحریر»، دامن‌گیر دانش‌آموزان نیز شده است.

وی در مورد استقبال دانش‌آموزان از طرح‌های ایرانی بر روی لوازم‌التحریر بیان می‌کند: طرح‌هایی مانند «سنجد»، «شکرستان» و تصاویر شهدای بزرگوار کشورمان نیز در میان خریدهای مصرف‌کنندگان قرار دارد، بسیار خوب و پسندیده است چرا که این یکی از راه‌های اشاعه و ترویج فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانی و اسلامی‌مان است اما باید اعتراف کنیم برخی از این طرح‌ها به دلیل طراحی‌های‌ نامناسب، عدم توجه به ظرافت‌های هنری و نیز تبلیغ کم این محصولات، مورد توجه کمتر خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

نگارنده: معصومه درخشان