معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، از برگزاری حوزه ی یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی به میزبانی تبریز خبر داد. به گزارش شرح آنلاین به نقل از ایسنا، رضا قمرزاده در نشست خبری حوزه یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، با بیان این که تبریز، همیشه پیشتاز فعالیت های […]

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، از برگزاری حوزه ی یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی به میزبانی تبریز خبر داد.

به گزارش شرح آنلاین به نقل از ایسنا، رضا قمرزاده در نشست خبری حوزه یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، با بیان این که تبریز، همیشه پیشتاز فعالیت های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: امسال تغییراتی در نحوه برگزاری جشنواره ایجاد کرده ایم و بر خلاف سال های گذشته که شرکت کننده ها در تهران جمع می شدند و آثار آن ها از روی سی دی داوری می شد، امسال این جشنواره را در چند حوزه برگزار خواهیم کرد که تبریز، میزبان حوزه ی یک این جشنواره خواهد بود.
وی افزود: داوری این دوره از جشنواره توسط سه داور انجام خواهد شد و سعی کرده ایم داوری بخش های نوجوانان و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها، از طریق سی دی انجام شود و در این بخش، بیشتر به جنبه رقابتی نپردازیم تا استرس رقابت، مانع حضور پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نشود و همین که همه آن ها به قصه گویی بپردازند، برای ما ارزشمند است و تلاش می کنیم قصه های قدیمی توسط آن ها بار دیگر زنده شود و به فراموشی سپرده نشود.
وی با بیان این که ۶۷۳۷ قصه گو در بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حضور دارند، بیان کرد: حضور این تعداد شرکت کننده در بیستمین جشنواره، آمار بی نظیری است و خروجی آن، تربیت تعداد زیادی قصه گوی متخصص توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
قمرزاده با اشاره به این که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دانشگاه تربیت قصه گو است، افزود: قصه گویی صرفا یک تکنیک نیست، بلکه فرایندی است که یاد دهنده و یادگیرنده با یکدیگر تعامل زیادی دارند.
وی اظهار کرد: از ۵۰ سال پیش، خشت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حول محور کتاب و کتابخوانی نهادینه شده و مخاطبان کانون، خودشان این مجموعه را انتخاب می کنند و این موضوع، از زیبایی های کانون به حساب می آید.
وی افزود: شلوغ ترین روزهای کانون، مربوط به ایام اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است و خود آن ها، این مجموعه را آزادانه انتخاب می کنند و اعضا، توسط مربیان عاشق کتاب می شوند و به این ترتیب، بستر ۴۰ فعالیت دیگر شکل می گیرد.
دبیر بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی درخصوص موضوعات قصه گویی این جشنواره گفت: “موضوعات آزاد”، “نقل قصه هایی با موضوع رضوی” و “ادبیات عامه، فولکلور و شاهنامه خوانی”، سه محور این جشنواره است.
قمرزاده خاطرنشان کرد: سال گذشته، قصه گویانی از ۳۸ کشور برای حضور در نوزدهمین جشنواره اعلام آمادگی کرده بودند که در نهایت ۱۱ شرکت کننده به مرحله نهایی راه یافتند و امسال نیز پیش بینی می شود حدود ۱۱، ۱۲ کشور در بیستمین جشنواره حاضر شوند.
وی تاکید کرد: امسال ۵۲ نفر به بخش بین المللی راه پیدا می کنند که با اضافه شدن قصه گویان خارجی، حدود ۶۳ نفر در این بخش با هم به رقابت خواهند پرداخت.

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی نیز در این نشست اظهار کرد: خوشحالیم که این جشنواره از آذربایجان شرقی استارت می خورد و با وجود علاقمندی استان های دیگر برای میزبانی این جشنواره، با توجه به اعتمادی که به کانون پرورش فکری استان داشتند، این میزبانی به تبریز داده شد.
هادی یوسف زاده افزود: تمام سعی خود را می کنیم تا میزبانی مرحله بین المللی جشنواره قصه گویی را نیز به مناسبت رویداد “تبریز ۲۰۱۸” به شهر ما واگذار کنند.
دبیر حوزه یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی خاطرنشان کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین و گیلان از تاریخ ۳۰ آبان تا دوم آذرماه در قالب استان های حاضر در حوزه یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، به میزبانی تبریز شرکت خواهند کرد.
یوسف زاده تاکید کرد: ۱۳۷۸ شرکت کننده در حوزه یک شرکت کرده اند که تعداد ۳۴ نفر به حوزه کشوری راه پیدا کرده اند.
گفتنی است؛ حوزه ی یک بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، از ۳۰ آبان ماه تا دوم آذر ماه ۹۶، به میزبانی تبریز برگزار خواهد شد.