معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای آذربایجان، تعداد مشترکان تحت پوشش این منطقه را سه میلیون و ۴۷۶ هزار مشترک برشمرد و گفت: حداکثر تولید منطقه سه هزار و ۸۴ مگاوات در حالی که مصرف به سه هزار و ۱۳۷ مگاوات می رسد. به گزارش شرح آنلاین ، علی معماری روز یکشنبه در گفت […]

معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای آذربایجان، تعداد مشترکان تحت پوشش این منطقه را سه میلیون و ۴۷۶ هزار مشترک برشمرد و گفت: حداکثر تولید منطقه سه هزار و ۸۴ مگاوات در حالی که مصرف به سه هزار و ۱۳۷ مگاوات می رسد.

به گزارش شرح آنلاین ، علی معماری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این میان تعداد مشترکان آذربایجان شرقی یک میلیون و ۷۵۵ خانوار و حداکثر تولید استان یک هزار و ۳۵۳ مگاوات و پیک مصرف یک هزار و ۷۳۳ مگاوات است.
معماری اظهار کرد: شهرستان تبریز با ۹۴۷ هزار مشترک که ۵۳ درصد از کل مشترکین آذربایجان شرقی را تشکیل می دهد، بیشترین مصرف استان را دارد.
وی با بیان اینکه اوج مصرف شهر تبریز در سال جاری به ۷۵۱ مگاوات رسیده است، ادامه داد: انتظار می رود اوج بار شهر تبریز در افق ۱۴۰۵ به ۹۱۰ مگاوات برسد.
معماری افزود: ساختار شبکه انتقال شهر تبریز بر روی ولتاژ ۲۳۰ کیلوولت بنا شده و رینگ بخش انتقال شهر بین پست های سردرود، کندوان، والی، شفا و آذر بسته شده است.
وی با اشاره به پست ۲۳۰ / ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه تبریز افزود: ظرفیت این پست یک هزار مگاولت آمپر می باشد که شبکه انتقال تبریز را به سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت مرتبط می کند.
معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای آذربایجان، چالش های مهم موجود در شبکه فوق توزیع شهر تبریز را فرسودگی کابل های تغذیه کننده مرکز و نقاط حساس شهر با عمر نزدیک به ۴۰ سال، پرباری خطوط فوق توزیع تامین کننده توان داخل شهر، افت ولتاژ قابل توجه در رینگ ۱۳۲ کیلوولت داخل شهر و ناپایداری شبکه در اکثر شرایط بهره برداری برشمرد.
وی اضافه کرد: راهکارهای در نظر گرفته شده برای بهبود شرایط بهره برداری درکوتاه مدت، اجرای خط کابلی ستارخان – گلستان- روشنایی و همچنین احداث پست مارالان و خطوط ارتباطی می باشد.
معماری از دیگر راهکارهای در نظر گرفته شده برای حل مشکلات برق تبریز در میان مدت را احداث پست انتقال GIS مرکزی شهر و خطوط ارتباطی آن ( تونل انرژی ) و اجرای خطوط کابلی روشنایی – مارالان عنوان کرد.
وی اعتبار ارزی پروژه های ضروری شهر تبریز را ۳۴٫۵ میلیون یورو و اعتبار ریالی این پروژه ها را یک هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال اعلام کرد.
معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای آذربایجان با اشاره به اینکه اعتبار ارزی برای پست ۲۳۰ کیلوولت مرکزی تبریز ۲۳ میلیون یورو و اعتبار ریالی آن ۴۸۲ میلیارد ریال است، گفت: میزان پیشرفت این پروژه ۸۰ درصد می باشد و امیداوریم تا چند ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی گفت: برای احداث و تجهیز تونل انرژی و خرید کابل ۱۱٫۵ میلیون یورو اعتبار ارزی و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی نیاز است و این پروژه ۶۵ درصد پیشرفت دارد.
به گزارش ایرنا، تونل انرژی شهر تبریز که به طول چهار کیلومتر و قطر ۳٫۵ متر در مسیر کوه عون‌ابن‌علی تا پست ۲۳۰ کیلوولت مرکزی تبریز اجرا می‌شود، ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام آن، ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر مورد نیاز است.
تونل مشترک تاسیسات انرژی که تجمیع کننده خدمات برق، مخابرات و آب است و با توجه به ازدیاد جمعیت و افزایش بحث بلندمرتبه‌سازی در شهرها به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در بحث شهرسازی مطرح است.
این تونل با انتقال منابع انرژی از این کانال و رفع مشکلات ترافیکی بر اثر حفاری‌های متعدد و بعضا نابجا در معابر شهری و امکان حفاظت فیزیکی تاسیسات از صدمات احتمالی و هزینه‌های ناشی از آن جلوگیری می‌کند.