نایب رئیس نظام پرستاری تبریز گفت: در قانون بازنشستگی پیش از موعود که ۳۰ سال پیش تصویب شده، آمده است که پرستاری جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، از این رو پرستاران با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ سال محاسبه خدمت، می‌توانند بازنشسته شوند که متاسفانه طی این ۳۰ سال عملیاتی نشده است. به گزارش  […]

نایب رئیس نظام پرستاری تبریز گفت: در قانون بازنشستگی پیش از موعود که ۳۰ سال پیش تصویب شده، آمده است که پرستاری جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، از این رو پرستاران با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ سال محاسبه خدمت، می‌توانند بازنشسته شوند که متاسفانه طی این ۳۰ سال عملیاتی نشده است.

به گزارش  شرح آنلاین به نقل از فارس ، محمد ارشدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز پرستار اظهار داشت: ماهیت شغل پرستاری یک ماهیت سرشار از ایثار است و در همه جای دنیا پرستاران با افرادی سر و کار دارند که هیچ امیدی نداشته و سلامتی‌شان به خطر افتاده است.
وی افزود: ماهیت شغل پرستاری ایجاب می‌کند که صبوری در آن نهفته شود و پرستاران مظهر صبوری در جامعه هستند.
نایب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز با اشاره به اینکه احتمال برخی تنش‌ها بین پرستار،همراهان و بیمار وجود دارد، گفت: بیمار در بدترین شرایط خود به بیمارستان مراجعه می‌کند و هیچ وقت در خوشی‌ها کسی یاد پرستار نمی‌افتد و این طبیعی است که فردی که در شرایط تنش‌زاست، احتمالا ایجاد برخی تنش‌ها وجود دارد.
وی با تاکید به اینکه مشکلات را نفی نمی‌کنیم ولی انتظار داریم مشکلات بسیار هم برجسته نشود، گفت: در طول ۲۴ ساعت پرستاران با بیماران سر و کله می‌زنند و طبیعی است در دل این بحث‌ها گله‌مندی نیز ایجاد شود و قصوری پدید آید، گرچه پذیرفتنی نیست ولی امکان وقوع نیز دارد.
یک سال کارانه پرستاران پرداخت نشده است/ اضافه‌کاری اجباری برای پرستاران
ارشدی خاطرنشان کرد: چه بهتر که نقاط مثبت کار پرستاران نیز از طریق رسانه‌ها گفته شود به طوریکه پرستاران ما یک سال معوقه‌کاری دارند ولی همچنان با این وضع در حال خدمت‌رسانی هستند.
وی افزود: وضعیت شغلی خیلی از پرستاران بی‌ثبات است و طبیعی است این دغدغه‌های فردی روی کیفیت کارشان اثر بگذارد.
نایب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز با بیان اینکه می‌خواهیم شرایط طوری فراهم می‌شود که پرستاران بدون دغدغه خدمت کنند، افزود: پرستاران اضافه کار اجباری دارند زیرا گاهاً پرستار تمایلی به اضافه کاری ندارد ولی به علت نیاز بیمارستان این فرد اضافه کار می‌ماند و پول این اضافه کاری اجباری نیز با ۶ ماه تاخیر پرداخت می‌شود.
برخی کارکنان دولتی بدون حضور فیزیکی اضافه‌کاری دریافت می‌کنند
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از کارکنان دولتی هم هستند که بدون حضور فیزیکی اضافه کار دریافت می‌کنند ولی پرسنل پرستاری با حضور صددرصد فیزیکی در روزهای تعطیل، کارانه با یک سال تاخیر دریافت می‌کنند.
ارشدی تاکید کرد: این ناعدالتی‌ها و تخریب‌ها را پرستاران را گله‌مند می‌کند و روی کیفیت کار اثر می‌گذارد.
۱۰هزار پرستار پروانه صلاحیت حرفه‌ای در کشور دریافت کرده‌اند
وی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار نفر از پرستاران کشور پروانه صلاحیت حرفه‌ای دریافت کرده‌اند، افزود: در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیش از ۵۰۰ نفر از همکاران بیمارستانی پروانه صلاحیت دریافت کرده و کاملا توسط وزارت بهداشت پایش می‌شوند.
نایب رئیس سازمان پرستاری تبریز بیان کرد: اولین استان در بازآموزی پرستاران هستیم به طوریکه بیش از ۶۸ بازآموزی در ۶ ماه دوم سال ۹۶ برای همکاران با مجوزات وزارتی برگزار کرده‌ایم.
بیش از ۵ هزار نفر دوره بازآموزی در استان گذرانده‌اند/ مشکلات بازنشستگی قبل از موعود پرستاران
وی ادامه داد: بیش از ۵ هزار از پرستاران در استان دوره‌های بازآموزی را گذرانده‌اند.
ارشدی، دغدغه کلی کشور که بازنشستگی پیش از موعود است را مطرح و تصریح کرد: در قانون بازنشستگی پیش از موعود که ۳۰ سال پیش تصویب شده، آمده است که پرستاری جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، از این رو پرستاران با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ سال محاسبه خدمت، می‌توانند بازنشسته شوند که متاسفانه طی این ۳۰ سال عملیاتی نشده است.
وی افزود:پرستاران ما با یکسری مشکلات جسمی، و روحی و روانی نمی‌توانتد از مزایای قانون استفاده کنند و باید دولتمردان شرایطی فراهم بیاورند تا پرستاران به هر دلیلی بتوانند از خدمت معاف شوند.
تبریز ۲۰۱۸ متقارن با یکصدمین سال فارغ‌التحصیلی پرستاری از دانشگاه تبریز است/ قدمت یک قرن رشته پرستاری در تبریز
نایب رئیس سازمان نظام پرستاری تبریز با بیان اینکه همزمان با تبریز ۲۰۱۸ ما نیز یکصدمین سال فارغ‌التحصیلی رشته پرستاری را داریم، افزود: رشته پرستاری در تبریز به یک قرن رسیده و اولین فارغ‌التحصیل پرستاری را در کل کشور داده است و از آنجایی که تبریز شهر اولین‌هاست باید این اولین دانشکده پرستاری را نیز برجسته کنیم.
وی ادامه داد: دانشکده پرستاری تبریز اولین دانشکده پرستاری است که دکترای پرستاری را تاسیس کرد و الان بیش از هزار نفر دانشجو که یک سوم آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، در حال تحصیل هستند.
ارشدی با تاکید به اینکه در کشور کمبود شدید نیروی پرستاری وجود دارد، گفت: طبق آمارها نزدیک به هزار نفر در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی نیاز به نیروی پرستاری است و باید این را هم در نظر بگیریم که نیروی حال حاضر پرستاری ما بیشتر در سن بازنشستگی هستند و با بازنشستگی آنها نیازها بیشتر نیز خواهد شد.
وی اضافه کرد: معضل کمبود نیروی انسانی یک معضل جهانی است و دلیل این است که ماهیت این شغل ۲۴ ساعته است و هر کسی نمی‌تواند قبول کند،گاهاً افرادی وارد می‌شوند و بعد از مدتی کنار می‌روند.
لزوم تبیین فرهنگ مراقبت در خانه

نایب رئیس نظام پرستاری تبریز خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد مردم به بیمارستان‌ها می‌روند و باید به گونه‌ای فرهنگ خودمراقبتی و مراقبت در خانه ایجاد شود که اصلاً مردم مریض نشوند تا نیازی به مراجعه به بیمارستان نداشته باشند.