مدیر جهاد کشاورزی اهر گفت: متأسفانه در حریم رودها به صورت غیرمجاز باغاتی ایجاد شده که هم اکنون یک‌هزار و ۶۵۰ هکتار باغات غیرمجاز داریم که امیدواریم دراین خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود. به گزارش شرح آنلاین به نقل از فارس ، محمد اسدی در جلسه شورای حفاظت از آب شهرستان اهر اظهار داشت: خشکسالی در […]

مدیر جهاد کشاورزی اهر گفت: متأسفانه در حریم رودها به صورت غیرمجاز باغاتی ایجاد شده که هم اکنون یک‌هزار و ۶۵۰ هکتار باغات غیرمجاز داریم که امیدواریم دراین خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود.

به گزارش شرح آنلاین به نقل از فارس ، محمد اسدی در جلسه شورای حفاظت از آب شهرستان اهر اظهار داشت: خشکسالی در منطقه با کاهش نزولات آسمانی روند رو به رشدی در این شهرستان داده و لازم است همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با آب و خاک با تداوم همکاری‌ها،کمک‌های لازم را ارائه کنند.
وی گفت: باید روش‌ها و الگوی فصلی کشت را تغییر دهیم که این امر نیز نیازمند اعتبارات لازم برای تحقق این هدف است.
اسدی افزود: جهادکشاورزی با نظارت و تحقیقات میدانی کارشناسان در پهنه روستاهای مختلف متناسب با ظرفیت‌های این مناطق الگوهای کشت را معرفی و نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند که با وضعیت پیش آمده جلساتی متعددی که با حضور کارشناسان بهینه جهادکشاورزی شهرستان انجام شده و تأکید شده با تجدید نظر در الگوهای کشت کشاورزان را در جهت مصرف بهینه و استفاده از الگوهای جدید که می‌تواند در کمتر مصرف کردن آب نقش موثر داشته باشند آموزش‌های لازم ارائه کنند.
اسدی گفت: در این زمینه ۶ مجتمع گلخانه‌ای با بهره‌گیری از روش آبیاری مدرن در حال فعالیت در شهرستان است و مجوز دو گلخانه جدید برای احداث صادر شده است.
مدیر جهادکشاورزی اهر تصریح کرد: اطلاع‌رسانی لازم انجام شده تا از کشت محصولاتی که نیاز به آب بیشتر دارند توسط کشاورزان پرهیز شود و در تلاش هستیم در الگوی کشت جدید زمینه کشت محصولاتی را فراهم کنیم که گیاهان و درختچه این محصولات کشاورزی نیاز به آب کمتر داشته و در عین حال سازگار با محیط باشند.
وی تأکید کرد انتظار داریم با نظارت بیشتر از تغییر کاربری مراتع و زمین‌های کشاورزی جلوگیری شود که اگر تغییر کاربری‌ها انجام شود پوشش گیاهی حفظ نخواهد شد، باید برای بهبود وضعیت فعلی در برخی مناطق با کودپاشی، بذر پاشی و سایر موارد زمینه حفظ مراتع را فراهم کنیم.
اسدی از دیگر راهکارهای لازم را توسعه آب‌خانداری، نصب کنتورهای هوشمند، تبدیل آبیاری سنتی به مدرن و تشویق کشاورزان برای استفاده از کمک‌های بلاعوض دولت در اجرای آبیاری تحت فشار و کنترل برق  و عدم واگذاری کنتورهای برق با آمپرهای بالای ۱۵ به خانه باغ‌ها  جهت سوءاستفاده از این برق در کاربری‌های دیگر، استفاده از سوپر جاذب‌ها و ورمی کمپوست و کمپوست که از برگ درختان و فضولات حیوانی تهیه می‌شود و نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر ندارد، برشمرد.
این مقام مسوول افزود: متأسفانه در حریم رودها به صورت غیرمجاز باغات ایجاد شده که هم اکنون یک هزار و ۶۵۰ هکتار باغات غیرمجاز داریم که امیدواریم دراین خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود.