رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای کلانشهر تبریز گفت: فرهنگ مظلوم ترین حوزه در فعالیت های مدیریت شهری است. سعید حاجی زاده در گفتگو با خبرنگار شرح آنلاین، با بیان اینکه متأسفانه مقوله فرهنگی، مظلوم‌ترین حوزه در فعالیت‌های مدیریت شهری است، اظهار داشت: این مسئله در حالی است که در بسیاری از موضوعات از جمله […]

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای کلانشهر تبریز گفت: فرهنگ مظلوم ترین حوزه در فعالیت های مدیریت شهری است.

سعید حاجی زاده در گفتگو با خبرنگار شرح آنلاین، با بیان اینکه متأسفانه مقوله فرهنگی، مظلوم‌ترین حوزه در فعالیت‌های مدیریت شهری است، اظهار داشت: این مسئله در حالی است که در بسیاری از موضوعات از جمله آموزش‌های شهروندی غفلت شده و بر خلاف ادعاها فرهنگ در اولویت پنجم برنامه‌های شهرداری تبریز قرار گرفته است.

وی افزود: به طور کلی توجه به مقوله فرهنگ در بدنه شهرداری نهادینه نشده و همچنان به شهرداری به دید مجموعه‌ای خدمات محور و عمرانی نگاه می‌شود در حالی که شهرداری می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات شهری خود را با پرداختن به فرهنگ و آموزش شهروندی برطرف کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز ادامه داد: به طور مثال می‌توان به کاهش زباله از یک هزار و ۲۰۰ تن به یک هزار تن با آموزش همگانی سازمان مدیریت‌های پسماند تبریز در مجتمع‌های مسکونی اشاره کرد که با این اقدام، با هزینه کم در آموزش، ۲۰۰ هزار تن زباله در روز را کاهش دادیم و در هزینه دفن و دفع این زباله‌ها به شدت صرفه‌جویی شد.

وی همچنین ادامه داد: با این حال متأسفانه برخی مدیران شهرداری به دنبال کارهای عمرانی بوده و به آموزش و فرهنگ سازی اهمیتی قائل نیستند، از سوی دیگر سایر نهادهای فرهنگی استان نیز معمولاً به جهت ورود شهرداری به این حوزه، از وظایف ذاتی خود غافلند و در اجرای برنامه‌های فرهنگی با مشکل مواجه هستند و انتظار دارند شهرداری این برنامه‌ها را اجرا کند.

حاجی زاده با بیان اینکه تنها ۷ درصد کل اعتبارات شهرداری تبریز به مباحث فرهنگی اختصاص داده شده، ادامه داد: این رقم، حدود ۱۴۰ میلیارد تومان می‌شود ولی تاکنون تنها ۵۰ درصد آن تحقق یافته است هرچند ۸۰ درصد این رقم به پروژه‌های عمرانی فرهنگی اختصاص دارد و ۳۲ میلیارد تومان نیز بودجه سازمان ورزش شهرداری (۱۶ میلیارد تومان ورزش قهرمانی و مابقی پروژه‌های عمرانی ورزشی) است.

وی به عملکرد شورای چهارم در خصوص بحث فرهنگ اظهار داشت: با توجه به نبود سالن‌های مناسب برای برگزاری کنسرت‌ها و همایش‌ها، مرکز همایش‌های بین المللی تبریز درحال احداث است. در خصوص موسیقی نیز به منظور حفظ و ترویج موسیقی آذربایجانی، عوارض مربوط به برگزاری کنسرت‌های بومی با پیشنهاد کمیسیون فرهنگی و تصویب شورا حذف شده است. همچنین درحال برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره‌ موسیقی هستیم.

وی ادامه داد: در حوزه‌ قرآن نیز در اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون قاری و حافظ قرآن در کشور، شورا و شهرداری تبریز نخستین بار به حوزه‌های قرآن و نماز و نهضت قرآن آموزی ورود کرده که با همکاری مؤسسات قرآنی، برنامه ریزی صورت خواهد گرفت و مقرر شده تا پایان خرداد سال ۹۶، سه هزار حافظ قرآن تربیت و گواهی نامه صادر شود.

عضو شورای شهر تبریز همچنین ادامه داد: با توجه به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸، در ۵۰ نقطه شهر تبریز “اذان گوهای دیجیتال” نصب خواهد شد تا همزمان اقدام به پخش اذان کنند که تصمیم گیری شده این سیستم‌ها در میادین اصلی شهر و پیرامون ۲۴ مسجد شبانه روزی نصب شود.