مدیرعامل پالایشگاه تبریز با اشاره به اینکه طرح اختلاط روغن این پالایشگاه از خرداد ماه سال ۱۳۹۳ آغاز شده و بیش از ۹۹ درصد پیشرفت دارد، گفت: این طرح به زودی به بهره برداری می رسد به گزارش شرح آنلاین غلامرضا باقری دیزج روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اعلام اینکه […]

مدیرعامل پالایشگاه تبریز با اشاره به اینکه طرح اختلاط روغن این پالایشگاه از خرداد ماه سال ۱۳۹۳ آغاز شده و بیش از ۹۹ درصد پیشرفت دارد، گفت: این طرح به زودی به بهره برداری می رسد

به گزارش شرح آنلاین غلامرضا باقری دیزج روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اعلام اینکه این طرح با اعتبار ۱۵ میلیون یورو در حال اجراست، گفت: با اجرای آن تولید روغن موتورهای دیزلی و بنزینی تک گریدی و چند گریدی، تولید روغن های صنعتی و ضد یخ امکان پذیر می شود.
وی با اشاره به اینکه این مواد در صنعت پالایشگاهی، پتروشیمی و کشتیرانی مورد استفاده است، گفت: تولید سالانه ۴۰ هزار تن روغن در برنامه است ولی توان تولید ۱۲۰ هزار تن هم وجود دارد.
باقری دیزج گفت: برای اجرای مرحله دوم طرح و تولید مواد اولیه اگر بخواهیم از واحدهای موجود استفاده کنیم ۵ میلیون یورو و اگر واحد جدید ایجاد شود ۲۰۰ میلیون یورو هزینه نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در طرح جامع این مجتمع تبدیل مازوت ( نفت کوره ) به محصولات بعدی ( گاز مایع و بنزین ) پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۲ تولید بنزین پاک ( یورو ۴ ) در این واحد شروع شده است.
وی با اعلام اینکه در زمان حاضر بنزین یورو ۴ در شهر تبریز توزیع می شود، افزود: تا اواسط سال آینده امکان توزیع به سایر شهرهای استان فراهم می شود.
باقری دیزج با اعلام اینکه در زمان حاضر ۳۰ درصد تولیدات این واحد بنزین پاک و ۳۵ درصد گازوئیل پاک است، گفت: با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون یورویی کل تولید گازوئیل مجتمع یورو ۴ و ۵ خواهد شد.
وی به قرارداد فاینانس ۱٫۶ میلیارد یورویی پالایشگاه تبریز با کشور کره جنوبی در مرداد ماه امسال اشاره کرد و گفت: بر اساس این قرارداد ۴۸ ماهه نفت کوره از ۲۰ درصد ظرفیت فعلی پالایشگاه به کمتر از ۲ درصد کاهش خواهد یافت و ارتقای کیفی فرآورده های پالایشگاه نفت تبریز از جمله بنزین، گازوئیل، تاسیسات گوگردزدایی و دیگر تاسیسات این پالایشگاه وارد فاز اجرایی و عملیاتی می‌شود.
مراحل اجرایی پالایشگاه تبریز از سال ۱۳۵۳ آغاز شد و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید.
نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین می‌شود. شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویس‌های جانبی است.
بنزین معمولی و یورو ۴ ، گاز مایع، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزن، گوگرد و قیر از عمده تولیدات این پالایشگاه است.