«آنگلا مرکل» که در روزهای پایانی مسوولیت ۱۶ ساله‌اش به عنوان صدراعظم آلمان به سر می‌برد، دیروز (شنبه) به آنکارا رفت و ضمن تاکید بر تداوم حمایت اتحادیه اروپا از ترکیه، این نوید را به رییس جمهوری این کشور داد که دولت جدید در برلین نیز روابط با آنکارا را ارزشمند خواهد دانست.

مرکل در آخرین سفر خود به ترکیه با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری این کشور دیدار و در خصوص موضوع‌های مختلفی از جمله مساله مهاجران گفت و گو کرد. ترکیه هم اکنون میزبان چهار میلیون پناهجو است. صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اردوغان در خصوص آینده روابط دو کشور گفت: ما همیشه منافع مشترکی داریم و دولت فدرال بعدی در آلمان نیز به این مساله توجه خواهد کرد.

احزاب سیاسی آلمان پس از انتخابات این کشور، مشغول مذاکره برای تشکیل دولت جدید پسامرکل هستند. مرکل تا زمانی که دولت ائتلافی بعدی تشکیل شود، همچنان قدرت را در آلمان در دست خواهد داشت.

اردوغان هم ابراز امیدواری کرد که روابط با دولت جدید آلمان به شکل کنونی ادامه داشته باشد. او  از صدراعظم به دلیل آنچه او مشارکت مثبت در تلاش طولانی‌مدت ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا و همچنین حمایت مرکل از جامعه ۳ میلیون نفری ترک‌ها در آلمان خواند، تشکر کرد.

رهبران ترکیه و آلمان در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه و همچنین اتحادیه اروپا، مساله لیبی و شرق دریای مدیترانه جایی که منافع طرفین با یکدیگر در تضاد است نیز با یکدیگر گفت و گو کردند.

یورونیوز در این ارتباط نوشت که اردوغان در سال ۲۰۰۳ و دو سال قبل از آنکه آنگلا مرکل به قدرت برسد، به عنوان نخست وزیر ترکیه کار خود را آغاز کرده بود و از آن زمان این دو رهبر، قدرت را در کشورهای خود در دست داشته‌اند. مرکل در طول این سال‌ها اغلب رویکرد سازشکارانه‌ای را در قبال ترکیه اتخاذ و بر منافع مشترک این کشور با غرب تاکید کرده است. او پس از پذیرش صدها هزار پناهنده به آلمان در سال ۲۰۱۵ بر نقش ترکیه در جلوگیری از تکرار چنین موج‌های گسترده به اروپا تاکید کرده بود.

به نوشته این رسانه غربی، روابط با ترکیه یکی سخت‌ترین زمینه‌ها برای مرکل در طول ۱۶ سال حضور او در قدرت بوده است، به ویژه که اردوغان حملات خود را علیه رهبران اروپایی و به خصوص فرانسه افزایش داده و در حال تشدید روند اقتدارگرایی در داخل این کشور بود. سیاست خارجی آنکارا همچنین باعث شد، دولت مرکل از تحریم‌های محدود اتحادیه اروپا علیه ترکیه و محدودیت فروش سلاح به این کشور حمایت کند.

یورونیوز نوشت: آلمان نگرانی خود را در مورد نفوذ نهادهای ترکیه در داخل مرزهای خود اعلام و سیاستمداران ترکیه را از تبلیغات انتخاباتی در سال ۲۰۱۷ منع کرده بود؛ موضوعی که باعث شده بود، اردوغان مقام‌های آلمانی را با نازی‌ها مقایسه کند.

ناظران سیاسی بر این باورند، احتمالا دولت بعدی آلمان، کمتر از مرکل برخی از رفتارهای ترکیه را که موجب نگرانی‌هایی در سطح اروپا می‌شود، تحمل کند.

  • منبع خبر : یورونیوز