مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان شرقی گفت: بازرسی و نمونه برداری از مصنوعات گرانبها در استان حاکی از مغایرت ۵۲ درصدی این اقلام با استانداردهاست. به گزارش شرح آنلاین ساسان فرشی حق رو افزود: در ۳ ماه نخست امسال کارشناسان این اداره کل در گشت مشترک با کارشناسان سایر دستگاه های مرتبط ۴۶ فقره […]

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان شرقی گفت: بازرسی و نمونه برداری از مصنوعات گرانبها در استان حاکی از مغایرت ۵۲ درصدی این اقلام با استانداردهاست.

به گزارش شرح آنلاین ساسان فرشی حق رو افزود: در ۳ ماه نخست امسال کارشناسان این اداره کل در گشت مشترک با کارشناسان سایر دستگاه های مرتبط ۴۶ فقره نمونه برداری از واحدهای عرضه کننده مصنوعات گرانبها انجام دادند.
وی با بیان اینکه این نمونه برداری در راستای اجرای طرح طاها و نمونه برداری عادی انجام شده است، اظهار داشت: از این تعداد نمونه، ۲۴ فقره با استاندارد منطبق نبود.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی یادآوری کرد: واحدهای عرضه کننده نمونه های فاقد استاندارد برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرشی حق رو ادامه داد: ۱۷ مورد از نمونه ها ساخت استان بوده که از این تعداد ۱۱ مورد غیرمنطبق با استاندارد بود.

وی با بیان اینکه از ۲ مورد نمونه فاقد کدشناسایی یکی منطبق با استاندارد بود، گفت: از ۲۷ فقره نمونه ساخت سایر استان ها نیز ۱۲ فقره غیرمنطبق با استاندارد بود.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی تعداد بازرسی و نمونه برداری از واحدهای تولیدی مصنوعات گرانبها در استان طی سال گذشته را ۸۱۴ مورد، گشت بازرسی مشترک را ۵۱ مورد و نمونه برداری با این گشت را ۱۶۹ مورد اعلام کرد.
فرشی حق رو افزود: با وجود کنترل و نظارت مستمر این اداره کل، مصنوعات گرانبها در سال گذشته ۴۷ درصد غیرمنطبق با استاندارد بود که یکی از علت های عمده آن وجود مغایرت در روش آزمون تعیین عیار این مصنوعات است.
وی گفت: تولیدکنندگان طلا عیار این مصنوعات را به روش قلیایی آزمون می کنند در حالی که مصنوعات ساخته شده آن ها در آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده ادارات کل استاندارد به روش کوپلاسیون مورد آزمون قرار می گیرد.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی اظهار داشت: با توجه به اینکه در زمان نمونه برداری از واحدهای تولیدکننده معمولا در کارگاه نمونه ای در حال ساخت و تولید وجود ندارد بنابراین بیشتر این واحدها کار آماده ای را برای نمونه برداری ارایه می کنند.
فرشی حق رو ادامه داد: کارشناس اداره کل اقدام به نمونه برداری از همان نمونه عرضه شده توسط مسوول کارگاه ها می کند و واحدهای تولیدکننده از ارایه مصنوعات با عیار پایین خودداری می کنند.
وی یادآوری کرد: این راهکار برای کنترل عیار مصنوعات گرانبها موثر نبوده بنابراین طبق داده ها و اطلاعات برآمده از عملکرد سال ۹۶ موثرترین راهکار نظارت و کنترل مصنوعات گرانبها، نمونه برداری و بازرسی از ویترین داران است.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی با بیان اینکه از این طریق می توان علاوه بر کنترل عیار تخلفات مربوط به جعل کدشناسایی سایر واحدهای تولیدی، واحدهای تولیدی که از کدهای ابطال شده استفاده و واحدهای تولیدی که اقدام به حک کدهای شناسایی بر روی مصنوعات خارجی می کنند، شناسایی می شود.

فرشی حق رو افزود: از این طریق همچنین واحدهای تولیدی که اقدام به ساخت و عرضه مصنوعات گرانبها با عیار پایین می کنند و واحدهای عرضه کننده ای که اقدام به عرضه مصنوعات بدون کدشناسایی، کدهای ابطال شده، خارجی و عیار پایین می کنند نیز شناسایی می شود.