جوان نخبه تبریزی در زمینه امنیت سایبری گفت: ایران از جمله کشورهای صدرنشین در بحث سایبری است.   به گزارش شرح آنلاین، سامان اقدمی، متخصص امنیت شبکه و دانشجوی رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و همچنین جوان ۲۱ ساله نابغه ای که تاکنون توانسته چندین وب سایت و صفحات مستجهن و مبتذل در […]

جوان نخبه تبریزی در زمینه امنیت سایبری گفت: ایران از جمله کشورهای صدرنشین در بحث سایبری است.

 

به گزارش شرح آنلاین، سامان اقدمی، متخصص امنیت شبکه و دانشجوی رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و همچنین جوان ۲۱ ساله نابغه ای که تاکنون توانسته چندین وب سایت و صفحات مستجهن و مبتذل در فضای مجازی را توسط هوش نخبه خود هک کند، با حضور در دفتر پایگاه خبری شرح آنلاین در خصوص چرایی و چگونگی به سئوالات خبرنگار این خبرگزاری پاسخ داد.

شرح آنلاین: تاکنون چه اقدامات برجسته ای در زمینه هک صورت دادید؟

اقدمی: صفحه اینستاگرام یکی از خوانندگان مرتد با عنوان شاهین نجفی ملعون که امنیت صفحه‌ی آن توسط کشورهای آلمان و رژیم صهونیستی تأمین می‌شد و همچنین چندین صفحه مستجهن و صفحاتی که به ائمه اطهار توهین می‌کردند که امنیت آن توسط کشورهای بیگانه تأمین می‌شد توسط بنده هک شدند؛ برخی از این صفحات با ایمیل‌های سازمانی و اورجینال پشتیبانی می‌شدند و به حدی هزینه امنیت این صفحات شده بود که تا حدودی ورود به این صفحات را امکان ناپذیر می‌کرد ولی با این حال، صفحات هک شدند.

البته بنده یا هیچ ایرانی با شاهین نجفی و امثال این افراد، مشکلی نداریم بلکه این‌ها هستند که با ایران و مردم مشکل دارند؛ با این حال، ‌آغاز به هک صفحه این شخص در اینستاگرام کردم ولی با پیشتیبانی شدید آلمان و اسرائیل مواجه شدم. پس از ۴ ماه کار بر روی صفحه وی متوجه ساعات کاری در رژیم صهیونیستی و کنسترت این فرد در یکی کشورها شدم که آخر سر توانستم این صفحه را از دسترس خارج کنم.

همچنین تاکنون بیش از ۴۰۰ وب سایت کشورهایی همچون عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را از روی علاقه و بدون کوچک‌ترین حمایت از سوی هیچ سازمان و ارگانی هک کردم.

شرح آنلاین: پس از هک صفحات مستهجن و مبتذل در اولین اقدام چه کاری انجام می‌دهید؟

اقدمی: در نخستین اقدام پس از هک این صفحات، تصویر پرچم تیم فوتبال تراکتورسازی از روی علاقه در این صفحات منتشر می‌کردم تا ارق ملی خود را راجب ایران به تمام مردم جهان برسانم.

شرح آنلاین: نظرتان در خصوص بدافزار استاکتس نت چیست و چه راهکاریی در مقابله با این ویروس دارید؟

اقدمی: اخیراً توسط آمریکا مستندی در این خصوص منتشر شده و علناً در این مستند توسط این بدافزار کشور جمهوری اسلامی را تهدید کردند؛ این بدافزار که توسط جاسوسی در فضای هسته ای ایران پخش شده بود و احتمال خطر این بدافزار همچنان وجود دارد ولی با این وجود باید این اطمینان را داشته باشیم که ایران از لحاظ سایبری حرف اول را در جهان می زند و هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

شرح آنلاین: نظرتان در خصوص فلیترنیگ سایت‌ها چیست؟

اقدمی: سازمان فلیترینگ کشور دچار اشتباه بزرگی شده چرا که کاربران با راه‌های مختلف به وب سایت‌های فیلتر شده دسترسی دارند و از این طریق مسائل و مشکلاتی را بوجود می‌آوردند؛ اما بهتر از این مسئله، می‌توانیم با فرهنگ سازی مناسب بین خانواده‌های ایرانی، فلیترینگ در بین خانواده‌ها و سیستم‌های یارانه ای خانگی صورت گیرد و هزینه هنگفت فیلترینگ کشور صرفه جویی شود.

شرح آنلاین: تاکنون تا چه حد فرهنگ استفاده از فضای مجازی در بین خانواده‌ها نهادینه شده است؟

اقدمی: در خصوص فرهنگ استفاده از فضای مجازی تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته ولی این اقدامات کافی نبوده و باید این فرهنگ سازی بیش از پیش صورت گیرد. اما در این خصوص، ما گروه ۲۱ نفره متخصص به صورت مردم نهاد و خودجوش در رابطه با برقراری امنیت سایبری کشور راه اندازی خواهیم کرد که ضمن آموزش نحوه استفاده از فضای مجازی در خصوص امنیت‌های سایت‌های کشور اقدام خواهیم کرد. این گروه از جمله نوابغ در حوزه سایبری هستند و زیر کنترل بنده در امنیت فضای سایبری همکاری خواهند کرد.

شرح آنلاین: برای امنیت نرم افزارهای شخصی چه پسوردهایی مناسب است؟

اقدمی: در فضای سایبری امنیت صددرصدی وجود ندارد ولی برای عدم ورود هکرها به صفحات شخصی باید از پسوردهایی با حروف بزرگ و کوچک، فاصله، عدد و سنبل استفاده کنیم.

شرح آنلاین: چه اشکالی به وب سایت داخلی مطرح است؟

اقدمی: متاسفانه سرور برخی از نهادها و دانشگاه‌ها به دلیل عدم متخصص بودن رئیس سرورها قابل هک است که باید در کنترل این سرورها از نفرات متخصص و متعهد استفاده شود. گفتنی است، برخی از وب سایت‌های وزراتخانه ها نیز به راحتی هک می‌شوند که باید در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.

شرح آنلاین: چه انتظاراتی از مسئولان کشور دارید؟

اقدمی: تنها آرزوی ما دیدار با مقام معظم رهبری است تا توانمندی‌های خود را به ایشان گزارش دهیم که امیدواریم این آرزویمان به زودی برآورده شود.

 

گفت‌وگو: شاهین بدرحیدری