فارس، (شرح آنلاین) - ستاره شناسان به تازگی موفق به کشف عجیب ترین و نادرترین شی‌ء آسمانی شدند که 10 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.

کیهان پر از اشیاء عجیب و غریب است که به تازگی ستاره شناسان یکی دیگر از آنها را کشف کرده اند.

براساس گزارش «نیواطلس»، ستاره شناسان عجیب ترین و نادرترین شی آسمانی را کشف کردند که به نظر می رسد تنها ۵ یا ۶ نمونه از آنها در کیهان وجود داشته باشد.

این شی آسمانی که با عنوان «J005311» شناخته شده است، در صورت فلکی «ذات‌الکرسی» واقع شده و حدود ۱۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.

طبق این گزارش، کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع ناسا موفق به دریافت تصاویری از این شی عجیب شده است. به گفته ستاره شناسان؛ این شی آسمانی یک ستاره درخشان است که در میان یک ابر گازی قرار گرفته وبه نظر می رسد نورهای فروسرخ و نامرئی را از خود ساطع می کند.

محققان باتجزیه و تحلیل طیف تابشی که از این ستاره بیرون می آید دریافتند که این ستاره خارق العاده هیدروژن و هیلیوم ندارد و در مرکز ۴۰ هزار بار درخشان تر از خورشید است.

موضوع عجیب تر این است که این شی سریع ترین بادهای ستاره ای را با سرعت ۱۶ هزار کیلومتر در ثانیه تولید می کند؛ این در حالی است که سریع ترین باد ستاره ای ثبت شده تا کنون تنها ۲ هزار کیلومتر در ثانیه و متعلق به ستاره ای غول پیکر و داغ است.

ستاره شناسان همچنین دریافتند که این شی در نتیجه ادغام دو ستاره مرده به وجود آمده و نوع تولد آن بسیار شبیه به خورشید است. همچنین این ستاره ها پس از سوختن کامل هیدروژن و هلیوم شان به یک کوتوله سفید تبدیل شده اند. اگر در دوران پیری یک ستاره، جرم آن به ۱٫۴ برابر جرم خورشید برسد، به سیاه چاله یا کوتوله سفید تبدیل می شود.

براساس این گزارش، با توجه به سرعت بادهای شدید این شی، اعتقاد بر این است که این شی آسمانی دارای یک میدان مغناطیسی چرخشی قوی است که مانند یک توربین موج باد را افزایش می دهد.