ایرج شهین باهر اظهار داشت: شهرداری با برگزاری «هفته تبریز در هامبورگ» به دنبال بسترسازی برای معرفی زمینههای سرمایه گذاری این کلان شهر است ولی این امر محدود به سرمایه گذاریهای اقتصادی نیست.
وی افزود: البته «هفته تبریز در هامبورگ» تنها منحصر به شهرداری نیست، بلکه همه نهادها و سازمانهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از قبیل خیریهها و استارت آپ ها نیز در این رویداد شرکت خواهند کرد.
شهردار تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: بستههای پیشنهادی ما در «هفته تبریز در هامبورگ»، معرفی ظرفیتهای تبریز در همه حوزهها خواهد بود؛ میخواهیم نخستین گام برای جذب سرمایه گذاران بومی مقیم خارج از کشور را از هامبورگ برداریم، زیرا درصد بیشتری از آذربایجانیهای خارج از کشور در آلمان به ویژه شهر هامبورگ حضور دارند و حتی خیابان و راسته فرش فروشی به نام «تبریز» در این شهر وجود دارد.
شهین باهر یادآور شد: سعی میکنیم کار عملیاتی انجام دهیم و بر این اساس قصد داریم آذربایجانیهای مقیم هابمورگ را در مراسمی دعوت و ظرفیتها و نیازهای تبریز را به آنان معرفی کنیم تا با یادآوری گذشتههای آنان و بیدار کردن حس نوستالژیکشان، از توانمندیهای آنان در جهت عمران و آبادی سرزمین اجداد و آبایشان استفاده کنیم.
وی گفت: ما به دنبال انعقاد قراردادهایی در هفته تبریز در هامبورگ هستیم که ضمانت اجرایی داشته باشند و بر این اساس میخواهیم از عرق و تعصب بومی آذربایجانیهای مقیم هامبورگ برای جذب سرمایههای آنان بهره ببریم.
وی اضافه کرد: سعی میکنیم از همکاری همه نهادها و سازمانهای دولتی و بخش خصوصی از قبیل منطقه آزاد ارس، بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی و حتی حوزه خیران برای برگزاری هر چه بهتر «هفته تبریز در هامبورگ» استفاده کنیم.
شهردار تبریز تشریح کرد: شهرداری در این رویداد فراملی تنها بستههای معرفی ظرفیتها و زمینههای سرمایه گذاری خودرش را عرضه میکند و هر یک از نهادها و ساختارهای فوق الذکر نیز باید ظرفیتها و نیازهای خودشان را از طریق نماینده اعزامیشان معرفی کنند.
وی افزود: حضور نهادها و سازمانهای دیگر در رویداد بین المللی «هفته تبریز در هامبورگ» با هزینه خود آنان خواهد بود و ما تاکنون جلسات نخست هماهنگی را برگزار کردهایم؛ ما فقط هماهنگ کننده هستیم و شرکت ساختارهای مختلف در این رویداد برای شهرداری تبریز، بار مالی ندارد.
وی یادآوری کرد: با مدیران وزارت امور خارجه از قبیل مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور نشستهایی داشتهایم و آنان نیز قول دادهاند که فهرست ایرانیان مقیم هامبورگ را در اختیار ما بگذارند؛ با کنسول ایران در هامبورگ هماهنگیهایی انجام دادهایم؛ با اتاق آلمان – ایران نیز صحبتهایی داشتهایم که ما را کمک کنند.
شهردار تبریز گفت: برگزاری «هفته تبریز در هامبورگ» میتواند به موضوع ایجاد کنسولگری آلمان در تبریز نیز کمک کند؛ معتقدم برگزاری این رویداد باید تخصصیتر و عملیاتیتر باشد و نتایج ملموسی در حوزه سرمایه گذاری در تبریز داشته باشد.
وی افزود: ساخت فیلمی از تبریز قدیم و جدید را برای نمایش در «هفته تبریز در هامبورگ» سفارش دادهایم تا فضای نوستالژیکی را برای برانگیختن حس شرکت کنندگان در این رویداد ایجاد کنیم.
شهردار تبریز اضافه کرد: دبیرخانه دایمی «هفته تبریز» در حال تشکیل است تا «هفته تبریز» هر شش ماه یا یک سال یک بار البته به شکل تخصصی و با جامعه هدف مشخص، در یکی از کشورهایی که آذربایجانیهای مقیم آن بیشتر است، برگزار شود.
شهین باهر ابراز کرد: تاکنون چند ماه زمان برای سنجش همه جانبه برگزاری این رویداد کار کردهایم و چند ماه دیگر نیز زمان لازم است؛ عدهای تنها بعد مسافرتی این رویداد را میبینند مبنی بر اینکه شهرداری یا شورا به دنبال بهانه تراشی برای سفر خارجی هستند، در حالی که برگزاری این رویدادها در سطح مناسبات بین المللی یک عرف و رویکرد شناخته شده است و آن قدر سرمان شلوغ است که حتی در بسیاری از موارد با وجود مجوز شورای شهر، نمیتوانیم در برنامههای خارجی دعوت شده حضور یابیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم در «هفته تبریز در هامبورگ» حتی یک مورد سرمایه گذاری مانند مجموعه لاله پارک جذب و عملیاتی کنیم، در تاریخ ماندگار خواهد بود؛ دلیل سرمایه گذاری لاله پارک نیز این است که سرمایه گذار آن تبریزی و دارای عرق و تعصب به زاد و بوم خود بوده است.
وی گفت: اکنون فرودگاه تبریز برای سرمایه گذاری توجیه اقتصادی دارد، به شرطی که سرمایه کافی گذاشته شود.
شهردار تبریز تاکید کرد: در شرایطی که دولت با محدودیت منابع مالی برای سرمایه گذاری مواجه و بخش خصوصی نیز با مسائل خودش درگیر است، جذب تنها یک مورد سرمایه گذاری موفق در تبریز میتواند در تاریخ این شهر ماندگار شود.
وی در پایان گفت: زمان دقیق برگزاری «هفته تبریز در هامبورگ» در کارگروهها مشخص میشود، ولی شاید بتوان آن را در شهریور ماه برگزار کرد.
Thursday, 12 September , 2024