نامزدهای کسب مقام بهترین عکس خبری جهان در سال ۲۰۲۰از سوی نهاد ورلد پرس فوتو معرفی شدند.

جایزه مسابقه «ورلد پرس فوتو» (World Press Photo) هر ساله به عکاس بهترین عکس خبری سال اهدا می‌شود. عکس‌های منتخب از میان عکس‌هایی که به رویدادهای خبری مهم سال پرداخته اند انتخاب می‌شوند.

برنده جایزه بهترین عکس خبری جهان در مراسمی در آمستردام در روز ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) معرفی خواهد شد.

نگاهی می‌اندازیم به شش عکسی که نامزد کسب عنوان برترین عکس خبری امسال شده‌اند:

صدای رسا، یاسویوشی چیبا

در این عکس که به وسیله یاسویوشی چیبا گرفته شده است، مرد جوانی در حال خواندن شعر در تاریکی سراسری در شهر خارطوم پایتخت سودان در ۱۹ ژوئن دیده می‌شود.

سودان از جمله کشورهایی بود که تظاهرات ضد دولتی را علیه دیکتاتوری ۳۰ ساله عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ تجربه کرد. در رویارویی پلیس با تظاهرکنندگان در جریان ناآرامی ها، دهها تن کشته شدند.

در سوگ عزیز، مولوگتا آینه

 

یکی از عکس‌های برگزیده زن عزاداری را به تصویر می‌کشد که در محل سقوط هواپیمای خطوط هوایی اتیوپی، از غم بر صورت خود خاک می‌پاشد.

این هواپیما روز ۱۴ مارس سال گذشته با ۱۵۷ مسافر دقایقی پس از بلند شدن از فرودگاI آدیاسا بابا به دلیل نقص فنی سقوط کرد. از آن زمان به بعد تمامی هواپیماهای سری مکس بویینگ به دستور این شرکت زمین‌گیر شدند تا سامانه ناوبری آنها اصلاح شود.

جنگجوی زخمی کرد در ملاقات بیمارستانی، ایور پریکت

احمد ابراهیم، یک جنگجوی کرد زخمی وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه در حال ملاقات با دوست‌دخترش در بیمارستانی در حسکه سوریه. دختر ابتدا از وارد شدن به اتاق پرهیز داشت چرا که از مشاهده سوختگی‌های بدن پسر وحشت زده شده بود اما به درخواست پرستار به اتاق آمد تا با پسر گفتگوی کوتاهی داشته باشد.

نیروهای کرد سوریه با پشتیبانی آمریکا نقشی موثر در بیرون راندن شبه‌نظامیان داعش از شمال سوریه داشتند.

درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس، فاروق بتیشه

تصویر عکسی از دانشجویان معترض در الجزایر را نشان می‌دهد که در ۲۱ ماه مه علیه رئیس جمهور این کشور تظاهرات کردند.

در نتیجه اعتراضات عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری الجزایر از سمت خود کناره گرفت. با این حال تظاهرکنندگان به اعتراض علیه دولت جدید تحت حمایت ارتش ادامه دادند هرچند که تا کنون با نتیجه‌ای همراه نبوده است.

اتاق پشت جنگ، نیکیتا ترویشین

عکس، فرد تاجری را نشان می‌دهد که در نمایشگاه بین‌المللی دفاعی در ابوظبی امارات دو نارنجک‌انداز ضدتانک را بیرون می‌برد.

این نمایشگاه که در ماه فوریه برگزار شد یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های تجارت اسلحه در جهان به شمار می‌رود.

هشیاری، تامک کاکزور

عکس بعد یک دختر ارمنی ۱۵ ساله را روی ویلچر در اردوگاه پناهجویان پودکوا لسنا در لهستان نشان می‌دهد، بعد از آنکه از مرحله روانی وحشت‌زدگی حاصل از سندروم وادادگی بیرون آمده است.

سندروم وادادگی نوعی از اختلال روانی ست که افراد عموما ترسیده را منفعل، بی‌حرکت، ساکت و بدون واکنش می‌کند. این سندروم اغلب کودکانی را که در پروسه پناهجویی قرار دارند تحت تاثیر قرار می‌دهد و بیشتر در میان کودکان یزیدی و منطقه بالکان مشاهده شده است.

  • منبع خبر : ورلدپرس فوتو