نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز دهه کرامت را فرصت مناسبی برای پیوند جوانان با قرآن برشمرد و گفت: دهه کرامت یادآور ارزش زن در سیره اهل بیت (ع) است.

به گزارش شرح آنلاین به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم شنبه شب در جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی با بیان اینکه دهه کرامت دهه‌ای است که باید در آن یکدیگر را تکریم کنیم، افزود: این دهه فرصتی است تا با تشریح شیوه زندگانی ائمه معصومین و ایجاد پیوند مستحکم جوانان و نوجوانان با قرآن و تبیین فرهنگ قرآنی تلاش کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دهه کرامت یادآور ارزش زن در سیره اهل بیت علیهم السلام است چرا که در حال حاضر در دنیای غرب از زن در حد ابزار استفاده می‌شود و مقام زن را تنزل داده اند.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه افزایش بصیرت دینی و تقوا در این دهه بسیار مهم است، اظهار کرد: باید با بررسی و توجه به مبانی اخلاقی و اعتقادی اهل بیت با شخصیت ایشان بیشتر آشنا شویم، از سویی هم وجود حرم مطهر حضرت امام رضا علیه السلام و حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) نعمتی گرانبهاست تا بتوانیم ضمن بخشندگی به دیگران کمک کنیم.

وی افزود: ترویج سبک زندگی و ترویج فرهنگ رضوی از ضروریات جامعه ماست و می‌توان از قشر ضعیف جامعه دستگیری کرد چرا که باورها و آموزه‌های رضوی در جامعه اسلامی ما فرصتی برای پویایی فعالیت‌های فرهنگی است.

حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به حوادث تیرماه سال ۶۰  ادامه داد: در سوء قصدی که در ششم تیر سال ۶۰ ۱۳ به جان رهبر معظم انقلاب شد، خدا خواست که ایشان زنده بمانند و هدایت انقلاب را بر عهده بگیرند، ۱۹ ماه ترور و تخریب توسط دشمنان جواب نداد و جنگ تحمیلی را به ما تحمیل کردند و در آنجا هم نتوانستند صدمه‌ای به انقلاب بزنند.

وی یکی از توطئه های دشمنان برای نابودی نیروی جوان کشورمان را توسل به مواد مخدر و روانگردان ها اعلام کرد و گفت: سال ۲۰۰۷ تعداد ۱۶۶ روانگردان در دنیا وجود داشت، اما در سال ۲۰۱۷ این میزان به ۸۳۰ مورد افزایش یافته است و هدف اصلی دشمنان از بین بردن جوانان ماست و از طرفی هم افغانستان و پاکستان در همسایگی ما قرار دارند و همان طور که می‌بینیم استفاده از مواد مخدر به سنین پایین‌تر سرایت کرده و نیاز به کارهای فرهنگی در این زمینه دارد.

استاندار آذربایجان شرقی نیز بر پیگیری تخصیص یک درصد از اعتبارات فرهنگی شهرداری تبریز و همچنین بخشی از نیم درصد اعتبارات استان برای هزینه‌کرد در فعالیت‌های فرهنگی زیر نظر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان تأکید کرد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه آذربایجان شرقی نیز با ارائه گزارشی گفت: در استان ۳۶ پایگاه نماز جمعه داریم و تا پایان سال ۲ پایگاه دیگر نیز ایجاد می شود که به صورت خودجوش توسط مردم اداره می‌شود.

حجت الاسلام مشهوری ادامه داد: ۲ هزار و ۵۱۴ نفر در ستادهای نماز جمعه استان بدون دریافت ریالی پول و هیچ گونه توقعی فعالیت می کنند، اما امید داریم تا یک درصد از بودجه فرهنگی شهر تبریز را به امور فرهنگی اختصاص داده شود تا زیر نظر نماینده محترم ولی فقیه در استان هزینه شود.

در این جلسه گزارش ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت، نتایج پژوهش درباره سرمایه اجتماعی در بین شهروندان استان، اولویت‌های موضوعی شورای فرهنگ عمومی و آخرین اقدامات انجام‌یافته برای تهیه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور ارائه شد.

همچنین برگزیدگان مسابقه آثار رسانه‌های قرآن و عترت با عنوان “حقیقت مجازی” در چهار بخش کلیپ، پادکست، پوستر و اینفوگرافی در این جلسه مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتخاب اعضای حقیقی و عضو رسانه‌ای شورای فرهنگ عمومی استان از دیگر موضوعات این جلسه بود که بر اساس آن و با رأی اعضای این شورا، نسرین پیرسمساری، مجتبی نظری و محمداسماعیل سعیدی به عنوان اعضای حقیقی و حامد حامدی خسروشاهی به عنوان عضو رسانه‌ای شورا انتخاب شدند.

  • منبع خبر : ایرنا